Højrebssteg med krydderurtekartofler i bagepapir

Selvom det var en travl lørdag i B&B’en – og i haven og i huset med alt, hvad det medfører af rengøring, bagning, vask og lugning, nåede vi alligevel at lave en rigtig lækker lørdagsmenu. En lille steg af kalvehøjreb på ben med lækre krydderurtekartofler til, dampede forårsløg og sellericreme som sovs.

Billede7

Stegen laves på den sædvanlige måde: Gnid den med hvidløg, salt og peber. Brun den i ovnen på 225 grader i et kvarter. Hæld et glas vand ved og skru ned til 150. Lad den stege, til kernetemperaturen er 60 grader, tag den ud og lad den trække 20 minutter, før den skæres. Den opskrift passer til alle oksestege – store som små.

Kartoflerne – nye kartofler fra udlandet, der var gode, men ikke helt som nyopgravede danske – blev skrubbet, skåret i grove stykker, blandet med en god håndfuld hakkede krydderurter – citronmelisse, mynte, purløg, rosmarin og lidt løvstikke – og pakket ind i bagepapir med et par klatter smør.

Billede5

Billede6

De kom med i ovnen, fra der blev skruet ned, og de var færdige, da stegen var færdig med at trække. Når stegen er taget ud, skal man lige huske at skrue lidt op for temperaturen igen, 200, i de sidste 20 minuter.

Det er en meget lækker måde at lave nye kartofler på, og har man de bittesmå helt nye, kan man lave dem som de sødeste portionspakninger. Når bagepapiret åbnes, bryder den skønneste duft af krydderurterne frem – en rigtig lille gavepakke.

Billede8

Forårsløgene skal bare dampes i letsaltet vand i en tre-fire minutters tid.

Billede9

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

2 kommentarer til “Højrebssteg med krydderurtekartofler i bagepapir”

  1. Uhmmmm – kan næsten dufte det. 🙂
    Her har det også været en travl weekend – 70 års fødselsdag hos en kær veninde lørdag og så holdt jeg plante- og loppemarked af mine planter og “ragelse” hos en rigtig god veninde i går. Det var bare superhyggelig, men desværre har jeg stadig masser af planter i overskud og lidt “ragelse”. Nåh, men der blev da til en tur til frisøren + noget 😉
    Også en rigtig god mandag

    Like

Der er lukket for kommentarer.