A ROOM ABOVE

Vil I ikke med en lille tur til byen? Bare i dag og bare en lille tur, for en gang i mellem skal man da lige lidt udenfor matriklerne.

Ind for at besøge A ROOM ABOVE – nok den hyggeligste forretning med møbler og ting til boligen i Aarhus. Navnet kan læses på flere måder. A ROOM ABOVE ligger nemlig i kælderen. Men den ligger over de fleste andre af den slags forretninger, når man kigger indenfor og ser det store udvalg – personligt, sjovt og spændende.

Billede6

I forretningen finder man både nyt og gammelt. Alt er håndplukket – genbrug mikset med helt nyt design.

Billede5

Noget af det design er ejerens eget. Charlotte Holm Schau ejer A ROOM ABOVE. Hun er indretningsarkitekt og designer, og udover at have forretningen påtager hun sig også indretningsopgaver – store og små opgaver, som hun løser med sikker hånd og et godt blik for detaljernes betydning for den store helhed.

Charlottes eget design omfatter både møbler og tilbehør. Sidste nyt af eget design i forretningen er strikkede puder og plaider (med ekstra længde) i tyk, blød bomuld.

Billede3

Den slags strik, der kan tåle at blive vasket igen og igen. Sådan en plaid ville være dejlig en kølig sommeraften ude, når grillkongen huserer. Eller i sofaen i stuen. At ting kan tåle at blive brugt, blive snavsede og rene igen, passer perfekt hjemme hos os. Hund, kat, mennesker og livet i det hele taget efterlader tydelige spor, der helst skal kunne slettes uden for meget besvær.

Også Charlottes bordplader af poleret og nanobehandlet beton er gode i hjem med både børn og dyr – de kan tåle at blive brugt, og så er de meget smukke med deres silkematte og bløde finish.

Billede7

Butikken ligger på Frederiks Alle – en indkøbsgade med mange, sjove butikker. Kig ind, når du alligevel er i Aarhus – finder du ikke lige noget, der passer til din smag eller pengepung den dag, kan du jo nøjes med en kop kaffe. For hos A ROOM ABOVE kan man nemlig også købe en kop fairtrade Zinzini kaffe af den allerbedste slags.

Billede1

Man kan vælge mellem sort kaffe og latte, og mens man drikker den, kan man gå på opdagelse blandt alle de mange spændende ting i butikken og suge inspiration til sig.

Billede8

Kaffen fås også ‘to go’, som det hedder.

Butikslokalet har Charlotte selv sat i stand med hjælp fra venner og familie. Den rå murstensvæg dukkede op, da det afskallede puds blev fjernet, og den var for smuk at dække til igen. Den er en perfekt baggrund for den flotte biopejs og også en perfekt sidekammerat til de spændende tapeter, som A ROOM ABOVE forhandler.

Billede10

Jeg har ikke skrevet, at det her er et sponsoreret indlæg. For det er det ikke. Jeg kender Charlotte, og jeg synes hendes forretning er spændende. Det tror jeg også, du vil synes, når du besøger den. Lige nu er der en konkurrence på A ROOM ABOVEs Facebookside, hvor man kan vinde et gavekort på 500 kroner – og samtidig vælge den hjælpeorganisation, der skal modtage yderligere 500 kroner fra A ROOM ABOVE. Der bliver trukket lod, når siden når 500 ‘Synes godt om’, så skynd dig – det er snart.

Billede9

A ROOM ABOVE
Frederiks Allé 114
8000 Aarhus C

Åbningstiderne er  torsdag 11-17.30,  fredag 11-18.00 og lørdag 11-14 eller efter aftale.

Nok om shopping på en helligdag. Haven kalder – man kan høre skvalderkålene gro – og vi skal ud og se efter småkalvene. Så skal jeg gøre remt i B&B’en – og finde på noget lækkert til i aften. Dejligt med sådan en ekstra søndag.

Så god Store Hvede… – nå nej – Bededag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

One thought on “A ROOM ABOVE”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: