På vej mod den travle sæson

Vi er på vej ind i den travle sæson. Hver dag er der nye bookinger i B&B’en, anden halvdel af maj og juni og juli er ved at fylde op. Igen i år kommer der folk fra hele verden. Flest fra Europa, men også nogle fra USA, Canada og en enkelt australier. Nogle bor her kun en enkelt nat – tit hollændere på vej til Norge – og andre bor her i flere. Det er hyggeligt at møde så mange forskellige mennesker, når de for en kort stund lander lige her i Skivholme.

Den ene lækre morgenbakke efter den anden bliver båret over.

Picture1

Det er en tid, hvor der bages konstant. 3 forskellige slags morgenbrød skal der jo være, synes jeg. Hjemmebagt. Lidt luksus og overflod. Gæsterne er jo på ferie, og når man er på ferie, skal man forkæles lidt.

Picture3Her er det grove trekanter med rug og hørfrø, flutesboller med spelt, rundstykker og kryddergifler.

Det svinder i fryserens lager af bær og frugt, for to slags marmelade er da en menneskeret, ikke? Og af og til tre, hvis der er mange ved bordet. Også hjemmelavet.

Picture2

Her solbær, hindbær og blomme med ingefær.

Oppe i Lading hos Lading Ost, får de julelys i øjnene. Vi køber ost for en formue hen over sommeren.

Bilka jubler – lagrene af flydende Ariel og Ajax svinder. De vasker i Skivholme. Sengetøj, håndklæder og duge i en lind strøm. Og de gør rent.

Ting bliver slidt, når der er mange om at bruge dem. Jysk kan godt forvente besøg af mig efter nyt sengetøj, når de har noget, der passer i farverne til enten det blå eller det rosa værelse, og som ikke ser for moderne ud. For det skal passe ind i den romantiske, gammeldags stil. Hørte I det, Jysk?

Picture4

Noget af pudset og kalken i badeværelset skaller af – det skal bankes af og pudses op igen – og der er alt det udendørs, hvor pudset også skal repareres – hvordan får man lige tid til det hele? Det er det store spørgsmål hele sommeren. For der render vi stærkt. Meget stærkt.

Der er jo også et arbejde, der skal passes. En have, der skal passes. Og en køkkenhave med grøntsager, bær og frugt. Der er køer, der kælver. Og der er hunden, katten og det derinde. En gang i mellem skal vi jo også sove. Ja, jeg ved godt, det lyder krævende, men lidt sove skal man da.

Heldigvis er det ting, vi har det sjovt med. Og heldigvis er det forskellige ting, vi laver hele tiden. Ellers blev det nok for meget.  A change is as good as a rest, siger englænderne. De har ret – til en vis grænse. Efter sommeren er ‘godt brugt’ vist den bedste beskrivelse. Men så er det vores tur til at holde lidt ferie og blive forkælet et andet sted.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “På vej mod den travle sæson”

 1. Hvor ser der fint og hyggeligt ud, rigtig imødekommende 🙂
  Det kunne være man en gang skulle prøve B&B i Skivholme og hilse på ;o)

  Like

  1. kan varmt anbefales,det er lige så hyggeligt og rart som det ser ud til ser man ud av vinduet så kigger man lige ned til La Mucca der tygger drøv eller fouragerer

   Like

 2. Ja så ville det være rart med en ekstra Handyman i nærheden.vi glæder os thihvertifald til et par nætter i skivholme.manglende puds og maling eller ej,det er kun en charme mere og når vi kommer så få du jo også a foreigner på besøg 😎

  Like

 3. Der er vel nok hyggeligt hos jer. Det lyder som om, I tjener jeres penge – i Amerika er det væsentligt dyrere at bo på B&B end på hotel! A-M og jeg boede engang på et B&B i Taos, New Mexico – de havde en hund, der lignede Folketingets Formand på en prik, dengang havde han (også) fipskæg 🙂 De havde netop haft et dansk ægtepar boende, og jeg kunne ikke lade være med at spørge, om også de havde kommenteret ligheden – de må have været mere diskrete end mig – eller også var de socialdemokrater!

  Like

Der er lukket for kommentarer.