Bruun Rasmussen, TV2 Østjylland og Pulled Chicken

Mormors Guldskål var rigtig meget værd, sagde Peter Tholstrup fra Auktionshuset Bruun Rasmussen – for mig. Ellers ikke. Den er 2. sorterings og slet ikke så gammel, som vi troede. Men pyt. Mormors Guldskål er det stadigvæk, og hun formåede dengang at få mig til at føle kostbarheden og eventyrligheden i skålen, og den følelse går ikke væk bare på grund af en smule fakta.

Billede2

Mens jeg tilbragte eftermiddagen i Herskind Forsamlingshus, hvor de optog ikke mindre end 3 afsnit af ‘Mit Kæreste Eje’, tilbragte 4 marinerede kyllingebryster tiden i ovnen derhjemme for at blive til Pulled Chicken.

Så var der nemlig mad, når vi kom hjem. Burgerboller, coleslaw, barbecuesovs og pulled chicken. Lækkert.

Jeg brugte Colorado Kates hemmelige opskrift på  barbecuemarinade – en marinade rørt sammen af Heinz ketchup smagt til med Worcestershire sauce, knust hvidløg, fintrevet løg, soya, det sorte muscovado sukker med den krydrede smag og et drys chipotle chili – røget chili.

Put kyllingebrysterne i en plasticpose, hæld marinaden ved og lad den ligge til næste dag. Læg kyllingebrysterne i en ovnfast skål med låg – eller brug folie – og sæt dem i ovnen på 125 grader i 4 timer.

Billede2

Det smagte godt – der er rester til i dag – men, det smagte ikke af så forfærdeligt meget.  Nok fordi det var kyllingebryst, jeg havde brugt. Det er jo en lidt neutral omgang, uanset hvor meget man marinerer og krydrer. Næste gang vil jeg prøve med overlårsfileter. Dem er der lidt mere smag i fra begyndelsen, ligesom der er i grisesteg.

I øvrigt bliver udsendelserne Mit Kæreste Eje vist på TV2 Østjylland til efteråret. Jeg skal nok komme med et link, så I kan se mere til Mormors Guldskål og de mange andre sjove ting, der blev vurderet – billeder, piber, ure, sølvtøj – det var en oplevelse af være med til.

Og så et ord fra Helenes Hovne Høne:

Billede3

Pulled chicken??? Hun bliver da også værre og værre. Næste gang hun kommer med mælkebøtteblade, hakker jeg hende i fingeren, gør jeg. GOK!

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Bruun Rasmussen, TV2 Østjylland og Pulled Chicken”

 1. Så fik du også prøvet det! Jeg fik for over 20 år siden “Bo Bedre” til at vurdere en lampefod med to fine kvindehoveder på hver side, i porcelæn; den er en erindringsgave fra Øster Hornum Andelsmejeri (1.5.1921-1.2.1946). Den var en fransk antikvitet, oprindeligt en krukke; i 1946 havde den kostet 600 kr. Min læge var helt vild med den og havde sagt, at den skulle jeg få vurderet (til min forsikring!) Bo Bedres vurdering: 1100 kr., så den oplysning gik jeg ikke videre med!! Jeg har elsket den fra jeg var fire år – og den er min.
  Karen, ring lige til mig, når elverpigerne er nede på mit yndlingssted – så kommer jeg flyvende!

  Like

 2. Geld und Guld macht nicht glücklich.og at du har erindringer af en svunden tid er mere værd end alt gods og guld på denne verden.
  BTW har du en god opskrift på Coleslaw??
  Go´Torsdagsdag til alle

  Like

  1. Helt enig. Mht. coleslaw, plejer jeg at lade kålen ligge et par timer – skåret i småstykker – med salt, så det mest kålede af smagen kan trække ud. Dressingen laver jeg med Hellmans, som jeg smager til med sennep, vineddike og sukker. Det er lidt på slump…. Gulerødderne river jeg groft, og det gør jeg også med et æble, som jeg synes giver en ekstra god smag til blandingen.

   Like

 3. Sitat: “Mormors Guldskål er det stadigvæk, og hun formåede dengang at få mig til at føle kostbarheden og eventyrligheden i skålen, og den følelse går ikke væk bare på grund af en smule fakta”
  Det kunne bare ikke siges meget bedre ❤
  Jeg er også så heldig at have sådan et par ting fra min Bedstemor ❤ Hende som også gav mig glæden ved blomster/nyttehaven, naturen og alle dyrene i den – Husker stadig med dyb glæde de kæmpe store tudser i jordbærbedet, pindsvinene i den gamle garage, svalerne i kostalden – ja, jeg kunne blive ved 🙂
  Og selvfølgelig dyrene på den lille gård. Der altid – hver evige eneste aften – blev nattet af bedstefar, kløet lidt bag ørene, fik måske en ekstra tot hø eller noget 🙂
  Se de havde et godt liv og blev passet på, indtil de næsten alle endte på middagsbordet 🙂

  Like

  1. Gode minder er mere værd end høje vurderingspriser, Sanne 🙂 Send mig en mail, så finder vi ud af, at du kan komme ud og klappe Heldig og de andre af dem, der gerne vil klappes.

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: