Mit Kæreste Eje

I dag skal jeg prøve noget, jeg ikke har prøvet før. Jeg skal være med til optagelserne af Mit Kæreste Eje, der bliver sendt på TV2 Østjylland. Mit Kæreste Eje er et af de programmer, hvor man kan få vurderet diverse skatte og arvegods. De er altid sjove at se.

Peter Tholstrup fra Auktionshuset Bruun Rasmussen er vurderingseksperten, og værten er Anna Louise Tranæs Didriksen.

De optager i Herskind Forsamlingshus – Herskind er nabolandsby til Skivholme – op ad bakken og første landsby til venstre. Så der er jeg at finde i eftermiddag, spændt, med rensede negle og med tøj, der både er rent og helt. Man skal jo være præsentabel til den slags, ikke?

Jeg skal have min Mormors ‘guldskål’ med.

Billede2

‘Guldskålen’ er ikke af guld. Den er en guldfarvet porcelænsskål med et gammeldags romantisk billede i midten.

Billede1

Jeg har arvet den efter min Mormor, og jeg er meget glad for den.  Det eneste, jeg ved om den, er, at den af kongeligt porcelæn, at den er fra 1885, og at hun selv havde arvet den. Det stod på en seddel, der var tapet på bunden af den, og det betyder jo, at den har været i familien i 129 år. Den står til daglig trygt bag lågen i et vitrineskab, så ikke en hundebold eller en klatrende kat skal komme til at ødelægge den. 129 år forpligter.

Den er næppe en formue værd – billedet i midten er også lidt afskallet – men hvis nu de kan fortælle mig lidt mere om den? Det ville være spændende.

Og udover det, bliver det interessant at se, hvordan det går for sig, når de laver den slags udsendelser, og det bliver spændende at se, hvad de andre har med af Kæreste Ejer. Malerier? Smykker? Lamper? Bøger? Ure? Legetøj? Vi får se.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “Mit Kæreste Eje”

 1. Uhhh det lyder spændende. Det er altså sjovt at få en historie knyttet til tingene… Du vil formentlig heler ikke sælge mormors guldskål, om den så var meget værd !!! 🙂
  God fornøjelse…

  Like

  1. Den var ikke meget værd 🙂 Men det var sjovt at være med til, og jeg holder lige meget af den. Så kommer der heller ikke røvere og hugger den, hvis de ser det i fjernsynet.

   Like

   1. Pyt med det,den har tihvertifald en større værdi hos dig,for ellers havde du den jo nok ikke hjemme hos dig 😀

    Like

 2. Det lyder spændende – og lidt sjovt 🙂 Ønsker dig en dejlig eftermiddag blandt skønne ting. Skriver du når sendetidspunktet i fjernsynet ligger klar??
  Jette

  Like

  1. Det gør jeg. Jeg ved nu ikke, om jeg håber på at komme med i selve udsendelsen. De siger jo, at fjernsyn putter 10 kilo på en, og det har jeg altså ikke lige plads til 🙂

   Like

   1. så må det vises på 50 tommer Fladskærm så er der Plads til de ekstra Kilo 😎

    Like

   2. Kun til optagelsen.der var nogle meget specielle men liden kønne ting der var mere interessente som var med in The Kullerkasse.desværre havde skærmen på min petroleumslampe den forkerte farve 😦 ellers var vurderingsprisen kommet meget højere op

    Like

 3. Mojn!
  den er ski flot den Guldskål,
  For 2 år siden var jeg med i Tv2 Øst optagelse af mit kæreste Eje og fik vurderet en Petroleumslampe og Svigerfar et Guldlommeur.her er det Steffen Dinesen fra Auktionshuset Lauritz .Com og Sille Roulund fra TV2 Øst i Vordingborg der er Værter

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: