Gnocchi i fad med porre-ostesauce

En opskrift på Beat the Blues mad. Varm, beroligende mad med porrer, gnocchi og ost. Og et stort glas rødvin. Meget stort. Et, der sammen med varm og beroligende mad, kan erstatte et glas nervepiller.

Nogle mandage er det nemlig rigtig meget mandag. Alting går skævt og tager dobbelt så lang tid som beregnet. Hvad der gjorde denne mandag til en rigtig meget mandag, vender jeg tilbage til. Men fakta var, at jeg først var hjemme halv syv. På en mandag. I regnvejr. Og det var på høje tid at lave mad.

Billede2

Et fad med gnocchi i ostesovs med porrer, rød peber og skinke. Ovnmad.

Ingredienserne var på lager, så det var bare med at komme i gang.

Billede1

Man skal bruge:

1 pk gnocchi
100 g ost i terninger
2 spsk revet parmesan
1 porre
1 stor rød peberfrugt i tern
En rest skinke eller andet kød skåret i tern
1,5 dl vand
1 dl mælk
Meljævning (mælk og mel)
Revet muskatnød, salt og peber

Gør porren i stand og snit den fint. Kog den i 1,5 dl letsaltet vand i 2-3 minutter. Tilsæt mælk og ost og lad det småkoge, til osten er smeltet. Jævn med lidt meljævning og smag til med revet muskatnød, salt og peber.

Bland porresovsen med peberfrugt og skinke og hæld det hele over i et fad sammen med en pose gnocchi. Bland sovs og gnocchi, drys med revet parmesan og sæt fadet i ovnen en halv times tid på 225 grader varmluft, til sovsen bobler lystigt, og overfladen er gylden.

Billede3

Så er der Beat the Blues mad.

Der findes nemlig dage, der burde være forbudt. For eksempel sådan nogle dage, hvor man bruger sin sparsomme fritid på at køre fra butik til butik med en lille, frosted pære til spotsene i gangen i B&B’en i hånden og bliver mødt af benægtende hovedrysten. Nej. Sådan nogle har vi ikke. Prøv i Bilka. Prøv i Bauhaus. Prøv der, hvor du har købet lampen. Prøv et andet sted. Bare ikke her. Kør med dig. Gå vææææk.

Til sidst er der en behjertet sjæl, der fortæller en, at EU har bestemt, at man ikke må have frostede pærer længere. ????? Nå. Hmmm. Godt så. Hvorfor fortalte de mig ikke det det første sted? Og solgte mig klare pærer der? Når nu fatningen var den samme? Hvor skulle jeg vide det fra? Og hvordan skulle jeg kunne holde styr på de mængder af idiotiske ideer, der kommer fra EU? Jeg spørger bare.

Så i øvrigt, at EU pusler med at lovgive om landbrugsmaskiners bredde. De må ikke være over 2,55 m, synes de ikke. Ligesom campingvogne. Hmmm – hvem har set sådan en mejetærsker andre steder end i Toys-R-Us?

God og bedre tirsdag!

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

2 kommentarer til “Gnocchi i fad med porre-ostesauce”

Der er lukket for kommentarer.