Æbletræet

Oppe i hegnet på toppen af bakken. Helt oppe i det hegn, der adskiller vores græsmark fra naboens rugmark, står der et æbletræ.

Billede6

Det er et vildt æbletræ, der sikkert er sået af en fugl engang. Engang for længe siden. Det har flere stammer, og det er det største æbletræ, man kan tænke sig.

Billede7

Under træet står stenbænken, hvorfra man har den skønneste udsigt ud over dalen til de blomstrende raps- og mælkebøttemarker på den anden side af bækken.

Billede1

Men lige nu er den skønneste udsigt fra bænken op. Op i træet, der blomstrer overdådigt.

Billede8

Lyserøde knopper,

Billede9

og hvide blomster, med lige et strejf af rosa.

Det syn skal nydes på hver eneste hundetur i de næste dage, hvor træet blomstrer. Jeg nappede et par smågrene med hjem i køkkenet til en lille buket sammen med en blomstrende gren af fuglekirsebær og nogle af de yndige små fladstjerner.

Billede10

Den kan stå der og minde en om, at man skal skynde sig at gå en tur op til æbletræet igen. For det varer så kort.

God Søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Æbletræet”

 1. Lys i vinduerne den 4. maj – vi er vist ikke så mange, der har det mere, desværre. Et år havde jeg lys i alle vinduerne, to i hvert fag, også på 1. sal. Bilisterne stoppede ude på vejen. Det fik mig til at gå ud i haven og selv nyde synet udefra; mit hus så meget smukt – og meget glad ud. Jeg burde gøre det hver eneste gang, jeg har noget at fejre! Det er sådan en smuk tradition at fejre freden og glæden.
  I går gik jeg ude i det skønneste snevejr fra et meget stort æbletræ. Det er noget, der kan kalde den barnlige glæde frem i mig – åh forår, jeg elsker dig!

  Like

  1. Ja, det er den skønneste årstid. Alting er så friskt og nyt. Vi holder også fast i traditionen med lys i vinduet den 4. maj. For mig ville det føles helt forkert at glemme.
   vh/Karen

   Like

 2. Sikke en rigdom derude på landet – kan også næsten fysisk mærke stemningen gennem dine fantastiske billeder og måder du skriver på ❤ Blev lidt lettere i både krop og sind 🙂
  Rigtig Go´ søndag

  Like

  1. 🙂 Sanne, Du bliver nødt til at komme forbi en dag her i foråret og se kalvene og blomsterne. Det er en lidt lang cykeltur fra Aarhus, men du kan da tage bussen til Borum eller Herskind – så kan du blive hentet.

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: