Nemt tilbehør med smeltet peberfrugt og hvide bønner

Smeltet peberfrugt? Jo – man kunne vel også kalde det simret-i-olivenolie-i-lang-tid-i-en-kasserolle-på-lavt-blus peberfrugt. For det er det, det er, og den tilberedning får det bedste frem i en peberfrugt. Den bliver sødmefyldt, smeltende mør og duftende. Sammen med hvide bønner og rosmarin får det hele et pift af Italien. Nemt og lækkert tilbehør, der passer til stort set alt.

Billede5

Man skal bruge:
2 store snackpebre
1 dåse hvide bønner
2-3 spsk olivenolie
1 kvist rosmarin
1 dryp æbleeddike
Salt og peber

Rens peberfrugterne for kerner og skær dem i ca. 3 x 1/2 cm lange stave. Hæld olie i en kasserolle og put peberfrugterne i. Lad dem stå på laveste blus, så de kun lige simrer, i en halv time til tre kvarter.

Når peberfrugterne er smeltet, tilsætter man først et dryp æbleeddike, og så de afdryppede bønner og en kvist rosmarin og lader det hele koge igennem. Smag til med salt og peber.

Det er meget enkel mad, og det smager fantastisk godt. Man kunne sagtens have brugt bønner, man selv havde udblødt og kogt. Men i en snæver vending – og dem er der jo nogen stykker af i det virkelige liv – er det godt at have et par dåser på lager. Hmmm… hvor bred er egentlig en snæver vending?

Billede6

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Nemt tilbehør med smeltet peberfrugt og hvide bønner”

  1. Hvor får du ofte kreeret nogle spændende og indbydende retter. I dag er ingen undtagelse, den må prøves 🙂
    Og det med den snævre vending – tja, det er jo et godt spørgsmål – og har ikke noget svar.
    Venlig hilsen
    Jette

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: