Pletter i luften i udendørs potter

Pletter i luften – den bedste for- eller baggrund for utallige pottearrangementer. Kan I huske, at jeg skrev om mine pletter i luften til udendørs brug en gang i vinter? Den fra Billigblomst, som skulle kunne stå ude hele vinteren?

Billede4

Det kan den. Jeg var ellers ret sikker på, at den var død. Hvert eneste ene blad var faldet af, og den stod der og strittede og så miserabel ud. Jeg tænkte skidt pyt – det var vel også for meget at forvente. Jeg fik den ikke hevet op af potten eller plantet noget nyt. Det kunne vente, til der skulle forårsblomster i, tænkte jeg. Det var alligevel så gråt, vådt og koldt, at jeg hellere ville ind i varmen, drikke te og læse en god bog.

Men da jeg så endelig tog mig sammen, så jeg, at den var fuld af småbitte bladknopper. I løbet af en fjorten dages tid var den sprunget ud og var stor, grøn og frodig.

Billede7

Den Skimmia, der havde stået og pyntet hele vinteren, sprang også ud. Og pludselig var min stilfulde vinterpotte blevet til en blomstrende, glad forårspotte. Helt af sig selv.

Det betyder altså, at den er god nok. De ER virkelig til helårsbrug de pletter i luften. Hvis de har dem igen i år, vil jeg have nogle plantet hist og her, for de er noget så dekorative.

Og hvad kan man så lære af sådan en historie? Jo da, ligesom når man vil have erantis til at brede sig, er moderat dovenskab vejen frem.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

5 kommentarer til “Pletter i luften i udendørs potter”

  1. Ja det handler om ikke at være for hurtig – jeg har været udsat for det samme med et oliventræ 🙂
    NB. Tusind tak for servietterne – nu vil jeg glæde mig til næste påske.
    Hilsen Karen

    Like

Der er lukket for kommentarer.