Påskepynt inde

Selvom det ser ud til at blive udevejr i det  meste af påsken (krydser lige fingre – det ER jo april), er der nu også pyntet op til påske inde.

Den fine jernpokal, jeg købte hos Bonderosen, har fået nyt fyld. En enkelt gul ranunkel står i oasis i en rede af træuld sammen med et par kviste broget benved fra haven.

Billede2

Der er noget særligt ved ranunkler.

Billede1

Måske handler det lidt om, at den ranunkel, engblomme, der mest ligner den, man køber, er så sjælden i Danmark. Jeg har én gang været så heldig at se blomstrende vild engblomme. Det var på et botanikkursus, jeg var på i 2010.

Billede7Engblommen er fredet, og den kan kun bestøves af en enkelt slags flue. Den slags kræsenhed er det, der gør, at arter uddør, skulle jeg hilse og sige. Men den hører vel ikke efter.

I køkkenet er der et par miniroser i fyrfadsglas og et enkelt, smukt gyldent og beige marmoreret æg.

Billede3

Æggene med de fine farver fik jeg af min mor for nogle år siden, og der bliver passet godt på dem. Rigtig godt, for flottere æg har jeg aldrig set.

Det lille lam i miniterrariet har fået nyt blomstrende selskab.

Billede4

Bittesmå gule roser, sat i oasis – også i fyrfadsstager. De passer lige i størrelsen. Nu kan helligdagene bare komme an. Vi er påskeklar – ude og inde.

Og i dag skal lammekøllen ud af fryseren, hvis den skal tø op og marineres og være klar til lørdag aften. Nu går det løs…

God Skærtorsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Påskepynt inde”

 1. Karen, det kunne få mig til at tage turen op til jer – bare for at se dem – altså både engkabbelejerne OG elverpigerne!

  Like

 2. den er hulens flot den der jernpokal.lige bonderosen i nærheden af skivholme eller er det i smilets b den ligger??????

  Like

 3. Så fint du har pyntet ude og inde.
  Snak ikke om engblommer til mig – dengang jeg var barn, fandt jeg et himmelsk sted ude ved Limfjorden, hvor der var masser af vilde engblommer, og i nærheden var der en grøft med okkergult vand; der var der de smukkeste engkabbelejer. På hjemvejen plukkede jeg hjertegræs på en skråning. Min mor sagde engang, at hun ikke troede, at der var nogen, der havde fået så mange smukke vilde buketter, som hun fik af mig. Jeg havde masser af hemmelige steder og vidste, hvornår jeg skulle tage derhen. Det var en anderledes og skøn barndom med muligheder for udforske naturen, fordi jeg ikke var under konstant opsyn. Heldigvis kan man stadig være heldig at finde vilde kongelys, som jeg har fået plantet i min have flere steder.

  Like

  1. Også hjertegræs er sjældent nu. Men engkabbeeljer vokser der masser af ned ved bækken og inde i elverpigernes eng, som jeg ved, du er særligt glad for 🙂 Ja, det med konstant opsyn. Jeg er så glad for, at jeg ikke er barn nu. Heldagsskole med tvungent samvær og kollektive aktiviteter hele dagen ville have slået mig helt ud. Hvornår skal de stakkels unger få tid til at være inde i deres egne hoveder, være alene og læse en bog? Det har været min yndlingssport og en absolut nødvendighed, siden jeg lærte at læse som 8 årig.

   Like

Der er lukket for kommentarer.