Kamsteg med kastanjefyld og sprød svær

For nogle måneder siden fik vi bagte kastanjer. Med salt og smør, helt på gammeldags og traditionel vis ligesom nede i 70erne. Vi fik ikke spist alle kastanjerne, for det er altså noget, der mætter ret voldsomt. Resten pillede jeg og puttede i fryseren.

Billede1

Nu var der noget at bruge dem til. Fyld til en grisesteg.

Billede3

Hvordan man laver en fyldt grisesteg, kan du se her i indlægget om Udstoppet Gris.

Til fyldet skal man bruge:

100 g grofthakkede kastanjer, der skal være bagt/kogt og pillet – tror nok, man kan købe dem på dåse?
1 finthakket løg
15 små salvieblade (salviens blade er ret små på den her årstid)
1 spsk blødt smør

Rør fyldet sammen og prop stegen godt med det. Det, der ikke er plads til i stegen, ryger bare ned i fadet og steger med der.

Billede2

Stegeskyen giver en rigtig god sovs, som man laver ved først at skumme fedtet af og derefter bringe skyen i kog. Den var temmelig salt, så jeg hældte en deciliter mælk i sovsen til at tage den salte smag, kogte det hele igennem og jævnede med lidt maizena. Sovsen fik også en lille klat sovsekulør.

Vi lavede sesamkartofler og grøn salat med peberfrugter som tilbehør – men der er stort set frit valg på alle hylder efter smag og lyst.

P.S. Hvis sværen ikke er sprød, når du tager stegen ud af ovnen, så sæt den ind igen, efter du har hældt stegeskyen fra, og giv den grill med varmluft i en fem minutters tid. Det virker hver gang. Husk bare at holde øje, så det ikke ender med sprødt kul.

Nu er det søndag, der er rester til i aften, og 100 planer for dagen. Nogle af planerne har vejret vendt lidt op og ned på – blæst og regn er dårligt havevejr, men der trænger også til at bliver gjort rent herinde – hundepoter, kattepoter, menneskepoter… Der skal laves et par fødselsdagsgaver, og der er en bog, der trænger voldsomt til at blive læst færdig. En dejlig dag forude.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Kamsteg med kastanjefyld og sprød svær”

  1. Ja, de er vel kogt og pillet, før de kommer på dåse. Mine var bagt og pillet, før de kom i fryseren. Det gør muligvis en forskel. Hansi, siger i den foregående kommentar, at de skal ristes, før de kan bruges, de der dåsenogen. Jeg ved det, som sagt, ikke. God søndag.

   Like

 1. Hej Daw i Skivholme!
  lækker lækker lækker,jeg fik desværre ikke købt Kastanjer mens der var Saison,og derfor fikjegheller ikke nikke nikke niks nej lavet en ny portion kastanjelikør så shame on you Hansi 😎 de der kastanjer på glas/dåse har jeg et ambivalent forhold til,jeg tror at de skal ristes inden man videre forarbejder dem før de bliver gode .
  go´søndagsdag til folk og fæ

  Like

  1. Mad fra dåse er aldrig det samme som frisk mad – men i et nødstilfælde til fyld? Mon ikke det går? Jeg ved det ikke. Men nu er det da bevist, at man kan fryse bagte kastanjer og bruge dem med stort held.
   Også god søndagsdag til jer to 🙂

   Like

   1. Multomegamuchmegetmangegange tak skal de fik du. 8:) jow man kan vel bruge dem i nødens stund,men jeg tror at de vil smage bedre hvis man de lige rister dem en kende,de er jo blive halvslatne af at ligge i lage og det byrder jeg mig ærlig talt ikke om sådan noget der føles som om der nogle andre som der har gået og suttet på dem 😦
    men ja sådan er man jo så forskelligt.

    Like

 2. Hej Daw i Skivholme!
  lækker lækker lækker,jeg fik desværre ikke købt Kastanjer mens der var Saison så jeg fik heller ikke nikke nikke niks nej lavet en ny portion Kastanjelikør,så shame on you Hansi.de der Kastanjer på Dåse dem har jeg et ambivalent forhold til,jeg tror at de skal ristes en ekstra gang før smagen bliver god.
  god søndagsdag til folk og fæ

  Like

Der er lukket for kommentarer.