Påskedekoration bag glas

Nu er der ikke så længe til påske. Her begynder påskelammene at liste sig ud af påskekassen og indtage deres yndlingspladser rundt omkring i huset.

Billede4

Den ene dag er der ingen lam, og den næste er det som om, de er alle vegne.

Billede1

Sådan er det også med foråret. Den ene dag er foråret kun et håb, og den næste er der små blomster og spæde, grønne blade overalt. Fra min arbejdsplads på førstesalen kan jeg se, at knopperne i det store kastanjetræ vokser dag for dag.

Det er tid til påskepynt. Det siger lammene. Påskepynt betyder nemlig lam, æg og gule blomster. Sarte pasteller og ny begyndelse.

Den lille glaskasse, som zinklammet er flyttet ind i, købte jeg før jul. Egentlig var den beregnet til at lave juledekorationer i, men den kan pyntes op til alle sæsoner og gør sig godt som bordpynt, fordi den ikke er højere end at man kan se over den. Den kan også stå i vindueskarmen som minidrivhus – eller i et hjørne med bloklys. Faktisk en uhyre nyttig og alsidig ting at have brugt 99 lommepenge på.

Dekorationen i kassen er ganske enkel. Et lille lam af zink, lidt træuld, nogle vagtelæg og tre bittesmå vaser med gule blomster fra haven.

Mini-minipåskeliljer, gule aurikler, et par kviste broget benved

Billede2

og en lille blomst fra mahoniebusken.

Billede3

Der skal såmænd ikke så meget til.

Hvis du ikke lige har sådan en glaskasse, kan du lave en tilsvarende dekoration i en lanterne – et par løgplanter i potte, lidt mos eller træuld og nogle æg og måske en efeuranke. Eller en lille dekoration i et gammelt sylteglas med en blomst, lidt træuld eller mos og et par æg. Eller på et fad.

Der er mange muligheder, og det behøver ikke at koste en formue at få stuen i påskehumør.

Billede1

Og det er helt gratis selv at komme i påskehumør. Bare kig ud – på de blomstrende mirabeller, hyacinterne og alle påskeliljerne, der helt af sig selv er dukket op i kanten af marker og på grøftekanter – og såmænd også på en rodet nedrivningsgrund ved Viborgvej, hvor jeg holdt i kø i går – igen.

Påsken er sådan en dejligt optimistisk tid med masser af anledninger til at pynte op og lave god mad. Slet, slet ikke så dårligt. Det må man gerne fejre lidt på forskud.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Påskedekoration bag glas”

Der er lukket for kommentarer.