Stop spild af pizzadej – Grissini

Når du laver pizza, mangler du så noget fornuftigt at bruge overskudsdejen til? Den dej, man skærer af, fordi der er lige er lidt for meget til bradepanden, og man ikke vil have en tyk pizzabund? Jeg har altid tidligere lavet et par boller af dejen – og også ofte brændt bollerne, fordi jeg havde så travlt med at spise pizza, at jeg glemte at stille minuturet.

Men i går, da vi lavede restepizza, blev overskudsdejen lavet til grissini – og det var en rigtig god ide.

 

Man skærer simpelthen dejen i tynde strimler, ruller strimlerne i en blanding af groft salt og sorte og lyse sesamfrø og bager dem på 200 grader i et kvarter.

Billede3

Lad dem køle af på en bagerist. De bliver sprøde og lækre – og lige til at spise. Hvis du ikke spiser dem med det samme, så put dem i en lufttæt dåse, så de bliver ved med at være sprøde.

Forresten – her er min opskrift på pizzadej:

100 g durummel
400 g pizzamel
3 dl vand
1/2 pk gær
1 sjat olivenolie
1 tsk salt

Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt og olie. Rør først durummelet i og derefter pizzamelet. Ælt til en smidig dej, dæk til og lad hæve til dobbelt størrelse – enkelt og lige til at gå til.

God mandag.

Save

Save

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Stop spild af pizzadej – Grissini”

 1. Hej Karen. Nu skal jeg jo ikke nødvendigvis kommentere alting 🙂 Men hvor er det befriende at læse dine tanker om madspild og den lidt overgearede fokus på det udtryk. Det handler jo mest af alt om sund fornuft. Og lidt kreativ tænkning en gang i mellem.
  Dine grissinier så altså lækre og indbydende ud.
  Jette

  Like

  1. Jeg synes, det er så hyggeligt, når du kommenterer, så bliv endelig ved 🙂 Ellers er det lidt som at skrive ud i det tomme rum, ikke?

   Jeg tror, der er mange, der er godt trætte af paroler, kostretninger, sundhedsråd og alt det der, der fjerner alt det sjove fra mad 🙂
   vh/Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: