Karsedip til dampet laks

Jeg havde sået karse i den ringform, jeg har arvet fra min svigermor. Den passer så godt til karse. Jeg havde stillet den på spisebordet sammen med en blomst og ikke brugt af den – for så ville den jo ikke være fin længere. Nu var den ved at vokse sig selv over hovedet, så det blev karse, der bestemte dagens menu.

Billede1

Dampet laks med karsedip. Serveret kold med Perfekte Flutes til.

Billede3

Til dippen skal man bruge:

1,5 dl cremefraiche (jeg havde 6% i køleskabet)
1 dl piskefløde pisket til skum
1 spsk receptsennep (Søstrene Grene)
Lidt salt og peber og MASSER af karse

Rør cremefraiche med sennep, salt og peber og rør det sammen med flødeskummet. Klip masser af karse i dippen og pynt med et drys på toppen. Det smager som en forårsdrøm sammen med kold, dampet laks og sprøde, varme flutes.

Det er en ret, der kan bruges på et frokostbord, til nippemad eller med en salat som en let aftensmad.

Det var den karse – jeg må så noget nyt, må jeg så.

Billede2

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Karsedip til dampet laks”

  1. Hej Karen. Den dip lyder altså ret lækker – og jeg tror faktisk den går ret godt til meget andet, hvor der bare skal nippes og nydes. Opskriften gemmes til senere brug 🙂

    Like

Der er lukket for kommentarer.