Hot og Spicy: Lammecurry

Vi er ret glade for godt krydret mad hjemme hos os. ‘Hot er godt’ kunne der stå på den korsstingsbroderede klokkestreng i køkkenet – hvis vi havde haft sådan en. Og vi kan også lide at hygge os med at lave maden sammen – gerne med et lille glas madlavningsvin til, mens vi går og hyggesnakker og ‘taber’ en godbid på gulvet til hunden og katten. Det er indbegrebet af lørdag, af tid og af ro.

Billede1

En lammecurry med duftende krydderier, chili, grønt og æbler er perfekt til sådan en hyggesession. Der skal både laves marinade, krydderiblanding og gøres grøntsager i stand. Og det er gavmild proces: en bid kød og lidt rød peber til kræene, en håndfuld peanuts til Bondemanden og et ekstra nip rødvin til mig.

Man skal bruge:

500 g lammekød i tern – bov, kølle eller bare småkød

Til marinade:
1 stort løg
5 cm frisk ingefær
4 fed hvidløg
3 spsk olie – rapsolie eller en anden neutral olie.

Til krydderiblandingen:
1 tsk hel spidskommen
1 tsk korianderfrø
4-5 hele allehånde
1 tsk chiliflager – eller mere eller mindre efter smag.

1 tsk stødt kanel og lidt salt.

Derudover skal der bruges:
1 stor porre
2 røde peberfrugter
2 æbler
1 håndfuld ristede peanuts
Mango Chutney
Salt

Blend løg, ingefær, hvidløg og olie til en blød masse og bland det med kødet. Lad kødet marinere mindst en time.

Billede5

Til krydderiblandingen skal spidskommen, korianderfrø, allehånde og chiliflager ristes på en tør pande, til det dufter, og korianderfrøene hopper omkring. Vip blandingen over i en morter, og kvas det hele til det halvfint pulver sammen med kanel og salt.

Brun kødet i en gryde i lidt olie, tilsæt krydderiblandingen og hæld vand over, så det lige dækker. Lad kødet simre en times tid.

Gør grøntsagerne i stand og skær dem i tern og kom dem over til kødet. Lad det hele simre sammen i endnu en times tid. Smag til med salt, peber og mango chutney, og server med ris, ekstra mangochutney og ristede peanuts.

Picture1

Det er ikke mad, der ser specielt iøjnefaldende ud – men hele huset dufter, og smagen er fantastisk.

God weekend.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.