En drøm af en kirsebærkage

En pludselig og voldsom byge satte punktum for formiddagens havearbejde i går. Vejrguderne (bør ikke forveksles med DMI) vrissede af os og skød med ærtestore hagl. Hunden og jeg blev hurtigt enige om at gå – nej løbe – ind i tørvejr og bage en kage til ‘far’.

Vi kan nemlig godt lidt kage – allesammen. Især hvis det er en skærekage med frugt i. Der var et halvt glas tilbage af de italienske syltede kirsebær,  jeg brugte i sidste uge til griseskanken, så det blev en kirsebærkage. En drøm af en kirsebærkage med hele syltede kirsebær. Saftig, frugtagtig og kaget på én gang.

Billede1

Hvis du også har købt syltede kirsebær på tilbud i Lidl i forrige uge, og du ikke helt ved, hvad du vil gøre ved dem, er her et godt bud.

Man skal bruge:

300 g mel
150 g sukker
2 tsk bagepulver
100 g smeltet smør
2,5 dl mælk
1 dl af lagen fra kirsebærrene
Ca. 100 gram hele syltede kirsebær

Smelt smørret. Bland mel, sukker og bagepulver. Hæld smør, mælk, lage og kirsebær i dejen og rør den sammen. Hæld dejen over i en smurt form og bag kagen ved 200 grader i tre kvarter til en time. Prøv med et grillspyd, om den er færdig – hvis der hænger dej ved, skal den have lidt mere.

Billede2

Mens jeg rørte dejen sammen, drev bygen over, og mens kagen bagte var der tid til at redde de våde haveredskaber og stille trillebøren på plads. Så begyndte skyerne til den næste byge at samle sig over skoven. Det er vist aprilvejret, der tager forskud på fornøjelserne, men så har man jo en glimrende undskyldning for at gå ind og bage en kage – og spise den.

Billede3

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

7 kommentarer til “En drøm af en kirsebærkage”

 1. Mojn igen!
  Lækker lækker lækker,er det så AmarenaKirsebær du brugte???for så er det jo lækker med lækker på O:)

  Like

   1. Amarena Kirsebær fra LIDL er fino,jeg har dem også og de behøver ikke have en fancy Keramikkrukke for at være god.desuden de havde dem yderlig nedsat i går i vores LIDL
    O-)

    Like

 2. Hej karen. Din vejrbeskrivelse passede meget godt med den, der var på Fyn i går 🙂 Og din kage med kirsebær skal prøves. Jeg har i længere tid været på udkig efter en sådan, med syltede kirsebær – så super, at du lige lagde en ud her. Tak for den 🙂
  God dag.

  Like

  1. Ja og nu er det 2,8 graders frost – rigtigt aprilvejr. Prøv endelig kagen. Det er en slags grundopskrift, jeg bruger, hvad angår mængdeforholdene, så den er nem at variere med alt, hvad man nu lige har. Men den er super med kirsebær 🙂

   Like

   1. hvad skulle vi dog gøre uden LIDL min fisefornemme Svoger kunne aldrig finde på at sætte sine Ben der. 😦 så´rn gang tysk loooort.

    Like

Der er lukket for kommentarer.