Betonkogler og -blade

Der er nogle, der er så heldige, at de har en mand, der kommer med blomster til dem. Og så er der os, der er endnu mere heldige at have en mand, der kommer med en sæk beton.

Picture3

At slæbe 25 kilo beton fra byggemarkedet til bilen, fra bilen og ned i kælderen er en ægte, romantisk gestus. Han er nu flink, ham Bondemanden.

Den første sæk fik jeg i december. Den blev brugt på at lave engle. En himmelsk hærskare, der nu pynter rundt omkring i haven – og i andre haver, fordi de blev brugt til julegaver. Nu har jeg andre projekter i støbeskeen – helt bogstaveligt. Kogler i støbeforme fra Panduro Hobby – de er vildt flotte, når de er færdige. De er omkring 15-16 centimeter høje og vejer omkring to kilo.

Billede4

Jeg har tænkt på at bruge et par af dem som bogstøtter – men så skal der lige filtdupper under bunden først.

Og så har jeg købt en lille form til efeublade. Den er ca. 5×5 cm.

Billede6

De passer lige i størrelsen til dekorationer.

Billede5

Der er masser af beton tilbage i sækken, og jeg overvejer at lave nogle betonting til min lillebitte gavebutik i B&B’en.

Vi kender jo allesammen det, at vi er et sted og gerne vil have en souvenir med hjem. Det må ikke være noget dyrt – for så løst hænger pengene jo heller ikke – men en lille ting er hyggelig at få med hjem. Jeg plejer at have hjemmelavede kort, hjemmelavet syltetøj og saft på hylden, og de går som varmt brød om sommeren.

Men betonblade og andre betonting? Er det ikke noget, man bare laver selv, tænker jeg? Men det tænker jeg jo også om syltetøj og saft. Og om kort.

Så – fortæl mig – hvis I var på ferie i en B&B på landet, kunne I så finde på at købe et efeublad eller to – eller en kogle? Og hvor meget skal man egentlig tage for sådan nogle? Fortæl, hvad I synes. Skal jeg gå i gang? Eller skal jeg holde mig til syltetøjet? Og hvad ville en rimelig pris være??

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

13 kommentarer til “Betonkogler og -blade”

 1. de er ski fine de ting ogsom det er sagt før et lille medbringsel fra B&B i form af en kogle,et par hænder er da en god ide

  Like

 2. Jeg er helt vild med dit efeu blad….elsker det rustikke look sammen med en smuk dekoration. Jeg ville købe det. Jeg skal er smut i Panduro og kigge 🙂 der er bare ikke timer nok i døgnet til alt det jeg gerne vil lave/prøve.

  Like

  1. DET kender jeg godt – der er aldrig timer nok til alle de mange ting, man gerne vil, og så styrter man rundt og prøver det hele en lille smule 🙂 Panduro i Aarhus har ikke så meget på lager, men de har det i netshoppen – god fornøjelse 😀

   Like

 3. Jeg ku’ nok aldrig drømme om at købe en beton-ting, men ville derimod købe mig fattig i saft og syltetøj, så efter at ha’ læst de andre kommentarer, så skal du da bare gi’ den gas 🙂
  Pris? Hvad med at sætte prisen, så den matcher et glas syltetøj – helt uden at vide hvad du har sat den til 🙂 Men jeg er i forvejen elendig til prisfastsættelse, når der en gang er betalt (i dette tilfælde for betonen), så er alt output gratis, hvilket jo ikke er helt sandt.
  Mette
  PS: Husk at sæt chili til salg også, når der er sæson igen for dem.

  Like

 4. Hej Karen
  Hvis jeg var på ferie i en B&B, ville jeg nok ikke købe syltetøj og kort, for dem kan jeg selv lave. Derimod ville jeg nok aldrig give mig i kast med at lave ting af beton. Så der ville nok være et par blade og en kogle, der kom med hjem til mig. Jeg er sikker på, at der er mange andre end mig, der ville have lyst til at købe de fine ting, du har lavet af beton. Held og lykke.

  Like

 5. Da jeg forleden så den fine kogle på din blog, tænke jeg, det skulle ikke undre mig, om Karen selv havde lavet den!
  Min mor begyndte at gå til keramik, og det viste hun sig at være mere end almindelig dygtig til. Sjovt nok havde hun lettest ved at give det væk. “Sælg det dog, kone”, sagde jeg. “Jahhe!” “Men selvfølgelig, hvis du ikke kan sætte pris på dig selv, kan du jo heller ikke sætte pris på din fine keramik”, sagde jeg. OG så kom der gang i butikken – og salget!

  Like

  1. Det er altid svært at sætte en pris i den bogstaveligste betydning på de ting, man går og laver, Nu din mors keramik, det var jo kunst. Men beton er et billigt materiale, man rører og propper i støbeforme 🙂 Jeg eksperimenterer lige nu med noget mere besværligt og helt hjemmelavet, men før vi ser, om betonen holder, kommer det ikke udenfor køkkenet. 🙂

   Like

 6. Hej igen. De efeublade er bare så fine – og en størrelse jeg med glæde ville købe. Men jeg kan også godt li’ små ting 🙂 Prisen – ingen ide. Og jeg forstår godt, at du værdsætter bondemandens gestus – 25 kg er godt nok meget at slæbe rundt på. God fornøjelse med fremstillingen af det ene og det andet i beton.
  Jette

  Like

 7. Hej Karen
  Super god idé – de er rigtig flotte – men prisen, har jeg ingen forstand på.
  Held og lykke med det.

  Like

  1. Det er også svært, Karen, for er en dims til salg hos Søstrene Grene, koster den meget lidt. Er det til gengæld i Tendens, koster den næsten det samme som spidsen af en jetjager 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: