Restemad – pot pie med kylling og grønt

Når foråret kommer, får jeg sådan en lyst til at få orden i alting. At skabe klarhed og overblik. At blæse igennem alt, som vinden gjorde det derude i går, og få det hele til at stråle forårsfriskt.

Også fryseren. Der er ved at være overlæs i den fryser, vi har i køkkenet, som bliver brugt til rester og åbnede poser af det ene og det andet. Der er rester til hundemad, rester til menneskemad, halvtomme poser med majs, bønner fra haven, og hvad ved jeg. Det er oprydningstid.

Billede1

Rester er god mad, man bare ikke fik spist op den dag. Men der er tit for lidt til et egentligt måltid, så der må tilføjes lidt og ændres lidt, så det bliver en helt ny ret.

En pose champignonsovs og en pose med nogle stegte kyllingeinderfileter kom til at danne basis i en pot pie – en god engelsk opskrift på restemad. Har du en rest sovs og en rest kød, kan du lave det samme – suppler med lidt grøntsager af forskellig slags – grøntsagsskuffen trænger sikkert også til en oprydning.

Og har du ingen rester? Så brug opskriften her – en pot pie fra grunden.

Til dejen skal man bruge:

125 g hvedemel
1 drys salt
1 tsk bagepulver
60 g smør
Et par spiseskefulde mælk

Og et æg til pensling.

Bland mel, salt og bagepulver og smuldr smørret groft i det. Saml det hurtigt med mælken. Husk ikke at ælte for meget, dejen skal kun lige samles. ’A light hand with pastry’. Læg dejen på køl i en times tid.

Tø sovsen op i en gryde, tilsæt kødet skåret i tern og de grøntsager, du nu har lyst til. Vi havde peberfrugt og porre – altid godt til det meste. Lad grøntsagerne koge næsten møre, og jævn sovsen, hvis den er tynd. Den skal være temmelig tyk.

Smør en ovnfast skål – eller et dybt fad – og kom blandingen over i det. Rul dejen ud og læg den over fyldet. Skær et skorstenshul i dejen. Smør dejen med sammenpisket æg og bag det hele i ovnen, til dejen er gylden, og fyldet bobler i skorstenen.

Billede3

Har du ‘noget’ til en salat, er det godt. Har du ikke, går det også nok.

Billede2

I dag vil jeg stå på hovedet i fryseren igen og se, hvad jeg kan finde – hvem ved, hvad der gemmer sig i nederste skuffe?

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.