Pandekagedag

Pandekagedagen er en flere hundrede år gammel tradition. Den falder på tirsdagen efter fastelavnsmandag, og skikken er importeret fra de engelsktalende lande, hvor man gør mere ud af det end bare at spise pandekager. Man har for eksempel pandekageløb, hvor man løber med en pande i hånden, mens man vender pandekager i luften – burde det egentlig ikke være med i de olympiske lege? Det kunne da være mere underholdende end det meste?

Hvis du har lyst til at lave pandekager i dag, men ikke lige har lyst til Rasmus Klump modellen med syltetøj, så er her en samling af forskellige madpandekager:

Pandekager med hyben og nye rødløg – de kan sagtens laves med frosne hyben og porrer.

Pandekager med krydderurter – vælg de forhåndenværende.

Majspandekager – dem, der lykkedes perfekt i anden omgang – se både her og her.

Billede5

Og der er selvfølgelig de franske crepes. Boghvedemel har jeg set i Føtex. De er både lækre på den traditionelt franske måde med ost og skinke, men også med krydret rejefyld.

Hmmm – jeg bliver helt lækkersulten bare af at skrive om pandekager. Jeg tror faktisk også, vi skal have noget med pandekager i aften.

Så kan vi være med til at fejre pandekagedagen, selvom jeg egentlig er lidt imod, at stort set alting efterhånden har sin dag. Hvis man skal være med til det hele, er der nok max to dage om året, hvor man selv kan bestemme, hvad man vil spise, drikke og gøre. Det er for lidt. Og bortset fra juleaften kan jeg slet ikke lide den tanke, at jeg gør præcis det samme som alle andre. Anarkisten i mig slår med halen!

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Pandekagedag”

Der er lukket for kommentarer.