En reminder om en dejlig gryderet med oksebov

I går lavede vi italiensk oksebov med bønner. Det var der flere gode grunde til. For det første smager det fantastisk godt, for det andet passer det sig selv, mens det bliver lavet, og for det tredje var jeg utilfreds med billedet i indlægget. Der skulle et nyt billede til, og det kom der.

Billede1

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal lave i aften, er denne italienske ret værd at overveje. Den er lige god sommer og vinter – og som sagt passer den sig selv fuldstændigt efter 10 minutters indsats i køkkenet. En nyttig egenskab. Har du ikke udblødte og kogte bønner i fryseren, så brug nogen fra en dåse/brik. Det går fint i en snæver vending.

I dag hænger tågen tykt mellem grenene. Alt drypper, og engen er ved at forvandle sig til en sø. Skivholme Engsø? Et nyt turistmål? Næppe, for man synker nok i til halsen, hvis man går derned. Bækken er en rivende strøm, og dens bugtninger er nær ved at vokse sammen. Det er lige vådt nok.

Billede1

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.