Godt krydret ribbenssteg med jordskokker og porrer

Ribbenssteg med koriander og fennikelfrø, frisk ingefær og et dryp honning. Og jordskokker og porrer bagt og let glaserede i  stegeskyen. Et festmåltid til en hverdagsaften og lækkert pålæg til næste dags madpakke.

Billede1

Man skal bruge:

1 lille ribbenssteg på et kilos penge
1 spsk friskrevet ingefær
1 tsk korianderfrø
1 tsk fennikelfrø
2 spsk flydende honning
Salt og et glas vand

Derudover: porrer og jordskokker efter behov
(Hmmm – KØBEjordskokker. Elendige mosegrise!)

Start med at ridse stegen, hvis det ikke er gjort – ned til kødet, men ikke ned i kødet.

Gok frøene let i morteren – de skal ikke blive til pulver, bare lige slås hul på.

Skræl og riv ingefæren. Bland frøene med ingefær og honning og smør stegen godt ind i blandingen – men smør ikke noget på sværene. De skal bare gnides med salt – godt ind mellem sværene. Læg stegen i et lidt for stort ovnfast fad. Der skal også være plads til grøntsagerne. Hæld et glas vand ved og sæt stegen i en kold ovn. Sæt termostaten på 180. Steg i tre kvarter.

Imens kan du ordne porrer, skrælle jordskokker og læse et kapitel i din bog. Det passer lige.

Billede2

Tag fadet ud af ovnen og anbring jordskokker og porrestykker omkring stegen. Vend dem rundt i stegeskyen og sæt fadet tilbage i ovnen i yderligere tre kvarter. Nu skulle grøntsagerne gerne være møre, og det skulle stegen også gerne være. Check ved at stikke i den med en strikkepind – kødsaften skal være klar. Kernetemperaturen skal være 75 grader på sådan en fyr.

Tag fadet ud af ovnen, hæld stegeskyen fra og skum den af for fedt. Hæld skyen tilbage over grøntsagerne og hold dem varme i ovnen, mens stegen trækker i et kvarters tid.

Hvis sværen ikke er sprød, så giv den lidt grill. Smør sværene med lidt af fedtet, før du griller dem. Det hjælper.

Har du en Bondemand – eller andre meget og altid sultne – i huset, skal du nok lige koge nogle kartofler til. Stegesky og grøntsager gør det fint ud for sovs. Gnavebenene fra stegens bund er i øvrigt ikke det ringeste, man kan tænke sig.

Billede3

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Godt krydret ribbenssteg med jordskokker og porrer”

  1. Den tror jeg da at vi skal have i morgen – men jeg tror da at der skal nogle rosenkål ned til jordskokkerne 🙂

    Like

  2. Sådan skal en – rigtig – ribbenssteg se ud. Så er man sikker på, at den også ender med at være saftig. Er der plads i fadet, kommer jeg også kartoflerne i; det giver dejlige “suppe-kartofler”, som min søn døbte dem, da han var lille – og stadigvæk kalder dem. Sjovt nok er porren den eneste grøntsag, der er let at skære over, når den er rå – og tæt på umulig, når den er kogt!
    Du sikrede dig vel et par skiver til din madpakke i dag 🙂

    Like

Der er lukket for kommentarer.