Barfrost

Trange tider langsomt skrider,
langsomt skrider. Det har den art.
Dagene længes, vinteren strenges,
vinteren strenges. Og det er svart.
Trange tider langsomt skrider,
langsomt skrider. Det har den art.

Og så er det ikke engang løgn. Der er lidt længere til solnedgang nu, men det bliver koldere og koldere  –  og det blæser. Vinden tuder og går til marv og ben. Det er virkelig bitterligt koldt.

Billede2

Da Brorson skrev ‘Her vil ties, her vil bies’,  var der ikke noget, der hed hulmursisolering – eller centralvarme. Vi er heldige, at vi lever nu og ikke i ‘de gode gamle dage’.

Der er is i bækken igen som sidste år. Smukke isformationer danner sig omkring rødderne på de store rødel, der vokser på begge sider af bredden.

Billede2

Køerne – de fjollede kræ – går ude. De har jo ellers deres gode, varme stald, men de har fundet læ for østenvinden og ligger på den frosne jord og tygger drøv. Hver sin lyst.

Billede6

Jeg vil bage en kage til i eftermiddag. En varm og krydret kage, en god gammeldags krydderkage, der sammen med en kop te kan jage kulden på flugt.

Og mens jeg går der og blander og måler af og rører, vil jeg nynne et andet vers af ‘Her vil ties, her vil bies’. Det med

Vist skal du hente, kun ved at vente,
kun ved at vente, vor sommer ind.

For vi kan jo ikke gøre andet end at vente – og så huske at forsøde ventetiden lidt.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Barfrost”

 1. Så er det godt at der er varme at hente i brændeovnen og så gør hyggen med et stykke krydderkage og en kop the eller kaffe tilværelsen ikke ringere
  god søndagsaften
  ps
  her er der allerede snevejr og jeg skulle rydde så beboerne kunne færdes trygt

  Like

  1. Godt, de har dig 🙂 Her er det kun spredte snefnug – men det kommer jo også ovre fra jer, så det må jo nødvendigvis være værre der. Jeg skulle ikke brokke mig over at være – bare lidt – sneet inde i morgen.

   Like

 2. Tak for en dejlig blog.. Jeg har idag prøvet din “kage for den travle husmor” med æbler og kanel..Rigtig hurtig, nem og velsmagende kage…jeg kan se at der er flere ting jeg skal have afprøvet .. Fortsat god søndag.

  Like

 3. Hvor har du ret 🙂
  Og her jeg har alligevel bolledej til hævning = ovnen skal alligevel i sving 😉 Sååååååå . . . . . . den kage kom da lige tilpas 🙂 TAK

  Like

 4. Ja, det er som Brorsons tekst helt af sig selv rinder en i hu. Og hvor pudsigt at jeres kvæg vælger at ligge ude – men mine to høns tripper nu også glade rundt udenfor 🙂
  God søndag til dig også.
  Hilsen
  Jette

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: