Skinkemignon i fad – varm weekendmad

En skinkemignon er ikke det mest spændende stykke kød på en gris. Den smager ikke af forfærdeligt meget, så den skal have hjælp. I denne udgave bliver kødet både mørt og lækkert, og smagen kommer fra de gode ting, det bliver tilberedt sammen med.

Og så skal det hele laves færdigt i ovnen, så oprydningen efter maden er minimal.

Billede3

Man skal bruge:
1 skinkemignon
1/2 pakke bacon
2 store porrer
1 løg
1,5 dl hvidvin
1,5 dl grøntsagsbouillon
1,5 dl fløde
Timian
2 spsk dijonsennep
Mel til at vende kødet i
Salt og peber

Skær kødet i cirka tre centimeter tykke skiver. Bank dem lidt med hånden.

Billede2

Vend dem i mel, drys med salt og peber og brun dem i en blanding af smør og olie på en pande. 2 minutter på hver side. Læg kødstykkerne i et ovnfast fad.

Sauter bacon i tern, løg i tern og porrer i ringe på panden, til det falder sammen. Tilsæt vin, bouillon, fløde, timian og sennep og lad det koge sammen et par minutter. Smag til. Hæld blandingen over kødet og stil fadet i ovnen på 200 grader i en god halv time.

Det giver lige tid til at rydde op, koge kartofler og åbne en flaske vin.

Billede4

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Skinkemignon i fad – varm weekendmad”

 1. Go´Morgen.Lyder lækkert.har kun et lille aber dabei.de kloge siger at sennep må ikke koge da det så bliver bittert eller besk.så jeg tilsætter altid sennepen når det hele har kogt men er selvfølgelig klar til at blive klogere
  hav en skønherlig weekend

  Like

  1. Dijonsennep bliver ikke bitter. Retten her er baseret på en ovnret med kanin, jeg fik i Frankrig en gang, og den stod længe i ovnen og simrede. Retten er heller ikke sennepsstærk som nytårstorskens fiskesennep, der skal tilsættes efter kogning. Så frygt ikke 🙂

   Like

   1. Tak skal de fik du.jeg frygter ikke ret meget ,men lavede engang en Kuuuuuulling i Estragonsauce hvor jeg kogte Dijonsenneppen og det smagte tihvertifald nunte godt 😦

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: