En engel af den rette støbning

Normalt forestiller man sig engle som æteriske, lette væsener. Sådan er det ikke altid. Hende her er i sværvægterklassen.  Mit første forsøg som betonstøber: en betonengel. En meget nyttig ting. Mindst lige så nyttig som julekarameller. 

Picture4

Hun skal ud på trappen til mine julepotter. Og så skal jeg i gang med at lave en til – og en til. Jeg er hoppet på den nyeste dille – betonstøbning.

Det startede alt sammen med en tur på biblioteket – et farligt sted for let påvirkelige gør-det-selv kvinder. På hylden med nye bøger stod den her:

Picture5

Et kig og jeg var solgt. Før jeg gik ud og købte bogen, måtte jeg lige se, om det nu også var så let, som de skrev. Og det er det. Det er en hobby, der kræver gode armkræfter, for den beton, man skal bruge, fås kun i 25 kilos sække. De koster til gengæld kun 60 kroner. Der er til mange engle i sådan en.

Picture3

Plastformen til at støbe i, har jeg købt i en hobbyforretning. Den kan bruges mange gange; man skal bare huske at smøre den grundigt indvendigt med madolie. Så rører man beton sammen i en gammel havebalje, putter det i formen, banker formen grundigt for at få luftboblerne væk og lader den stå og tørre. Beton er nogen tid om at hærde af, som man ved, når man går og reparerer på et gammelt hus i tide og utide, men den er fast nok til at komme ud af formen efter et par dage.

Jeg har en fornemmelse af, at der kommer til at stå mange betonengle rundt omkring i haven – men det er jo bare hyggeligt, ikke? Også når det ikke er jul.

God onsdag – nej hov – vent lidt: Jeg har modtaget et hjertesuk fra en læser, der sådan savner billeder af Puma. Hun siger, hunden får al opmærksomheden. Det gør den ikke – Puma er bare lidt svær at vække på den her årstid:

Picture1

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “En engel af den rette støbning”

 1. Hej Karen, Flot engel! Jeg købte den bog i sidste uge og er også solgt. Der er SÅ mange spændende ting man kan lave og jeg glæder mig til at komme igang. Jeg har ambitioner om at støbe store firkantede krukker (jeg er sikker på at manden vil elske at lave støbeformen), men jeg skal nok øve mig lidt på noget lettere først.

  Like

  1. Det er ikke helt enkelt at finde lige den rigtige blanding af cement og vand – det skal være formbart men ikke for blødt osv – lidt ligesom at lave en dej. Men man kan jo øve sig på småting her i vinter og så udvide repertoiret 😀

   Like

 2. En engel(l) på trappen 🙂 Hun er blevet fin. Hvordan mon jeg får en ‘kold’ på trappen?! I det her vejr behøver jeg dog ikke selv stå der ret længe; vi har allerede regn og heftig vind.
  Jeg har de sødeste billeder på nethinden af Puma og Christie, som jeg altid kan tage frem. Det hvor katten bruger sin pote som sovemaske, det, hvor hunden sidder og stirrer ud over markerne – og endelig det, hvor de begge går som et gammelt ægtepar op ad trappen. I er en skøn famile, Karen. Lad os nu håbe, at stormen ikke får for godt tag i os, denne gang!

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: