Sprød mandelkage med blødt fyld

Hyldeblomst og citron er altid godt. Kage er altid godt.

citron og hyld

En kage af sprøde mandelbunde med en creme af mascarpone, hyldeblomst og citron – så kan det vel ikke blive meget bedre?

kager

Til bundene skal du bruge:
125 g blødt smør
125 g sukker
100 g hvedemel
50 g mandelmel
1/2 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel

Til cremen skal du bruge:
250 g mascarpone (1 bæger)
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
Saft og skræl af en økocitron
1,5 dl creme fraiche 38%
Korn fra 1 stang vanilje
1 spsk flormelis

Blend mandler til mel. Pisk smør og sukker sammen. Bland mandelmel, hvedemel, kanel og bagepulver og rør det hele godt sammen.

Tegn to cirkler på et stykke bagepapir og brug det som skabelon til bundene. Tryk dejen i form mellem to stykker bagepapir (det med skabelonen øverst). Brug dejskraberen – det er meget lettere end med en kagerulle.

Bag bundene ved 180 grader og varmluft i 10 minutter. De er meget bløde, når man tager dem ud, men de bliver sprøde, når de køler af. Er de flydt for meget ud, så skrab dem tilbage i form med dejskraberen, mens de er varme. Lad bundene køle helt af, før de lægges sammen om fyldet.

Riv citronskallen og pres citronen.  Pisk fyldet sammen. Læg det på den ene kagebund og pres den anden oveni. Lad dem stå på køl i nogle timer – eller natten over.

Der blev lidt dej til overs, som jeg lavede til 4 små mandelbunde. De blev lavet til medaljer til prøvesmagning lørdag aften. At lave dem som portionskager er altså heller ikke nogen dårlig ide. Det er kager, der smager, så den lille tykke kagegud smiler.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Sprød mandelkage med blødt fyld”

  1. Gode opskrifter kan man ikke få for mange af. Jeg er ikke så vild med de der 38%. Jeg tror, jeg vil prøve at dryppe noget 18% fri for væde.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: