Efter stormen

Efter stormen. Det er stille derude, kun en let brise vifter igennem de nu næsten helt bare grene. Sollyset spiller igennem dem ned på græsset og på sporene efter stormen, der kom forbi med bulder og brag.

Billede1

Væltede havemøbler – græskar spredt for alle vinde. Helt bogstaveligt talt. Store grene revet af træerne.

Billede2

Det kommer til at tage lidt tid at få orden på det hele – men vi er nu sluppet nemt i forhold til så mange andre. Ingen kom noget til. Kun et par ruder smadret i drivhuset. Heldigt.

Billede3

Rundt om huset for at se, hvordan det er gået der. Et glimt af lyserødt. En lille sentblomstrende hejrenæb.

Billede9

Træet bagved er mærkeligt flosset i barken. Stormskade? Nej.

Billede10

Den skyldige ligger her og sover de uskyldiges søvn efter en frustrerende nat med alt for meget regn og vind. Hvor det ikke var til at være ude i Catworld.

Billede2

Livet i Catworld kræver skarpe kløer. Og hvad skal man dog med et kradsebræt, når haven er fuld af træer?

God tirsdag – jeg håber, I er sluppet igennem natten uden men.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

12 kommentarer til “Efter stormen”

 1. Da jeg ordnede hallen, købte jer en ovn fra 1920 som mit hus, den står ude i hallen – sådan en nødforanstaltning. Her bliver både bøge-,birke-, hassel- og andet godt brænde fra det 3. nedlagte store træ. Bøgen overlevede heldigvis, men der røg nogle tykke grene. Nu er alle huller lukket i taget, og der er lagt foreløbig overdækning på de to kviste, for regnen stod ned i nat og det meste af i dag!

  Like

 2. Godt det var din fødselsdag i går, Karen – det var derfor I slap med skrækken. Mureren er i fuld gang med at lukke mange huller i taget, taget er røget af to kviste, og endnu et flot gammelt træ er faldet; det var engang en hængebirk – nu er det en liggebirk. Jeg har mange andre skader, og min have ser forfærdelig ud. Her bliver arbejde til mange, og mit humør er på lavpunktet. Godt mit hus og jeg står endnu, så det ender med, at det går …

  Like

  1. Det er da lige til at græde over. Godt, der er mange år imellem hver gang, det stormer så meget. Sønderjylland, Fyn og Sjælland fik det værste – det sædvanlige ‘bånd’. Har du brændeovn? Birkebrænde dufter så dejligt.

   Like

 3. Vi mistede et gammelt æbletræ, der alligevel havde rådden kerne. Det var dog havens klenodie fra den gang hele området i 30’erne var æbleplantage lige uden for Kbh, så den lader sig ikke lige erstatte. Og så har vi samlet glas op over hele græsplænen fra naboens drivhus…

  Like

  1. Øv. Sådan nogle glasstumper bliver man ved med at finde i årevis bagefter. Slut med bare fødder på græsplænen.

   Trist med æbletræet. Sådan et klenodie kan man jo ikke lige skaffe sig igen 😦

   Like

 4. Sikke en storm – og efterfølgende oprydning. Jeg nåede lige, at få havemøblerne ind og alle krukker og løse genstande røg ind i brændeskur, skur, drivhus og garage, så vi slap nådigt. Nu er der bare, at få det hele sat på de rigtige pladser i weekenden. Selv drivhuset overlevede, men det krævede, at jeg armerede mig med cykelhjelm og lommelygte flere gange for at gå ud og sikre, at døren ikke blæste op. Det gjorde den nemlig for 2 år siden, hvor alt glas i den ene langside eksploderede. I år knagede og bragede det, men holdt. Hvordan gik det dit drivhus – jeg har hørt fra flere, at de næsten kun har stålstrukturen tilbage?

  Venligst Birte

  Like

Der er lukket for kommentarer.