Borlottibønner fra haven med løg, hvidløg og tomat

Igen i år har vi fået masser af de smukke rød- og hvidstribede borlottibønner.

Min sædvanlige opskrift er denne her: Borlottibønner med italiensk charme og rosmarin. Den er nemlig god.

Men har man mange bønner, kan retten sagtens varieres. Tilføjer man lidt tomat (der var nogle af de sidste fra drivhuset, der var ved at se lidt kedelige ud) og en hakket chili af de mellemstærke, skader det bestemt ikke.

Billede2

Kog de nybælgede bønner i en ti minutters tid i vand med lidt salt. Smid vandet ud. Så er bønnegiften væk, og din mave vil være dig evigt taknemmelig.

Pil og hak et stort løg og et par fed hvidløg. Lad dem stege i olivenolie, mens du skærer et par tomater i kvarte og hakker en chili. Kom dem ned til løgene og lad det hele simre sammen.

Billede1

Tilføj de kogte bønner og hakket rosmarin og lad det stå og simre videre, til bønnerne er bløde og lækre. Smag til med salt og peber. Giv retten et ekstra skvæt olivenolie, hvis den virker lidt tør.

For tørre skal de ikke være. De skal være lækre, bløde og lidt mosede. Venlig efterårsmad.

Billede3

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

One thought on “Borlottibønner fra haven med løg, hvidløg og tomat”

Der er lukket for kommentarer.