Fint skal det være: Græskartournedos

Hvis man ikke skal gå hen og gå helt kold på græskar, skal der variation til. Og niveauet skal op. Op. Op. Op. Der er ingen øvre grænse. Nixen.

Så græskarfrikadeller? Næh tak. Hos os spiser vi tournedos. Med kniv og gaffel. Det finere græskarske køkken er flyttet til Skivholme. Ja, jeg kan dårligt få næsen til at pege ligeud, så meget i sky er den, at den helt har sat sig fast.

Billede1

Hvis du vil være lige så fin og fornem, skal du bruge:

200 g grofrevet græskar – hokkaido som altid
100 g groftrevet kartoffel
2 fed fintrevet hvidløg
1 stort groftrevet løg
2 æg
4 spsk mel
Bacon i skiver
Salt og peber
Olie til at stege i.

Riv alt det grønne på rivejernet og put det i en røreskål. Bland med 2 æg og 4 spsk mel, krydr med salt og peber.

Læg en skive bacon fladt på et skærebræt, læg en klump af ‘farsen’ på og rul den sammen om fyldet.  Rejs rullen op på  brættet og klap den i form. Gentag, til du har brugt det hele.

Steg dem i olie for mellemvarme, til de kan vendes uden at gå i stykker. Et par minutter. Vend dem og steg dem på den anden side  – ligeledes et par minutter.

Lad dem stege færdige i ovnen på 200 grader – et kvarters tid.

De bliver pænt faste, og de smager godt. Rester er godt pålæg. Så kan man fortsætte med at være fin, mens man spiser sin madpakke.

At spise varieret betyder vel ikke, at man nødvendigvis skal spise alting til alle måltider, vel? Noget den ene dag, noget andet den anden. Vi fik kålsalat og kogte majs  vendt med lidt barbecuesovs til  – efter weekendens gode ben næsten uden grøntsager, var det tid til at lade grøntsagerne spille hovedrollen.

Billede4

Det eneste kød, der var involveret, var bacon. Og det er jo egentlig ikke kød. Det er en krydderurt – den oversete krydderurt, ganske vist, men det er jo også kun de fineste af de fine, der vælger de ingredienser, der er mest overset af de brede masser.

Med strittende lillefinger tilønsker jeg dig: God Onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “Fint skal det være: Græskartournedos”

 1. MUMS – de må bestemt prøves 🙂
  Gad vide om de er fryseegnede ?
  Og som min søn siger – “de er ingen retter der ikke bliver bedre af enten af få tilsat bacon eller fløde – måske endda begge dele ” 😉

  Like

 2. Den ene dag skal benene op på bordet på en tallerken, og den næste dag sættes fantasien fri – og hovedet på sned af bar forbavselse over din formåen – det er da meget varieret, Karen!
  Prøv lige at kigge ind hos foodwishes@blogspot.com. Han har også nogle anderledes græskarretter, bl.a. gnocchi.

  Like

 3. Næh, hvor opfindsomt – Jeg får også lige lyst til at være “lidt fin på den”. Jeg anser også – nok ikke helt politisk korrekt – at bacon er et krydderi og blander det gladeligt i nogle af vegetarretterne. Jeg giver dig helt ret – at spise varieret skal ses over en periode – og ikke hver eneste dag. Jeg forsøger at variere mellem rødt kød, lyst kød, fisk og “vegetariske”, hvor der som sagt ofte sniger sig lidt æg, rejer og bacon ind 😉

  Venligst Birte

  Like

  1. Jow Bacon er et Krydderi, lige så vel at Chokolade er Frugt.Kakaobønner vokser på Træer ergo er de Frugter 8)

   Like

Der er lukket for kommentarer.