Baggang eller hoveddør?

Duften af nysavet træ. Duften af maling. Et nyt projekt. Baggangen – den lille tilbygning ud for køkkenet, der også går under navnet ‘våbenhuset’, er ved at blive renoveret. Nye vægbrædder der, hvor de gamle er i stykker eller skæve. Mere rockwool. Nye kantlister. Frisk maling. Det er Bondemanden, den dygtige handyman, der arbejder.

Billede3

Næste punkt bliver nye klinker på gulvet. De gamle er ensfarvet mørke, og de viser hver en mudret hunde-,  katte- og menneskepote, der betræder dem. Det er mange. Men der skal – som altid – lige spares sammen først.

Mit arbejde starter først, når Bondemandens slutter. Nyindretning. Hvor skal hattehylden sættes op? Hvordan opbevarer vi regntøj, oilskin og fleecejakker mest praktisk på mindst mulig plads? Og alle vores gummistøvler? Og hvor skal vi stille kurven med grøntsager – og spanden med fuglemad? Er der noget, der skal smides ud? Det er der sikkert. Mit arbejde er helt klart i den lettere ende denne gang. Det gør ikke noget. Så kan jeg rydde op i drivhuset. Vi har fri torsdag og fredag – efterårsferie i et par dage.

Billede2

Det bliver dejligt, når det bliver færdigt, for selvom vi har en hoveddør, er der faktisk aldrig nogen, der bruger den. Det gælder også B&B gæsterne, og det er jo ikke en gammel slidt baggang, man gerne vil have som visitkort. Den gamle baggang har altid set mildest talt miserabel ud, og projektet har stået på listen i flere år – men, det var jo bare baggangen, sagde vi, selvom det i praksis var hovedindgangen. Der var andet, der havde højere prioritet.

Nu bliver det til noget – så velkommen i vores kurfyrstelige baggang – når vi er færdige. Indtil da – bare velkommen i baggangen.

Billede4

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Baggang eller hoveddør?”

  1. Hi, hi…..Ja, det er korrekt. De ligner et gammelt ægtepar der skal ind og have deres middagslur ;). Det er bare SÅ godt et billede……

    Like

  2. Karen, våbenhuset – hvor herligt – din humoristiske sans fornægter sig ikke 🙂
    Tak, fordi du viser de to skattebasser igen. De ligner grangivelig et ældre ægtepar på vej ind og puttesove!

    Like

Der er lukket for kommentarer.