Hokkaido- og æblerøsti

Ligesom græskar hører æbler efteråret til. Og de taler helt samme sprog og synger med på samme melodi, når man steger sig nogle røsti/klatkager med hokkaido og æbler. Man har brug for mange opskrifter med æbler – især nedfaldsæblerne, der ikke kan gemmes.

De dur fint i den her opskrift på lækre, sprøde røsti med græskar, æbler og løg.

De sprøde røsti er fortrinligt tilbehør til kylling, svinekød eller røget kød – eventuelt med en krydret æblesovs til. Vi fik dem med et par skiver kogt skinke, og det var slet ikke så ringe.

Picture3

Man skal bruge:

300 g groftrevet græskar
200 g groftrevne æbler
1 groftrevet løg
1 stort eller 2 små æg
2 spsk mel
Salt og peber
Olie til stegning

Riv græskarret på den grove side af rivejernet og gør det samme med æblerne og løget. Bland med de øvrige ingredienser, krydr med lidt salt og peber og steg flade klatkager i olie på en pande. Man kan godt stege dem færdige på panden, men det tager sin tid – ca. 10 minutter pr. hold. Jeg steger dem kort på begge sider på panden – til de hænger sammen, og bager dem færdige i ovnen.

Picture2

Det giver tid til at vaske skål, rivejern, skærebræt og alt det andet akkumulerede rod, som madlavning giver helt af sig selv.

Der er ikke så meget tilbage af den store hokkaido.

Picture1

Resten af den skal enten bruges i en krydderkage eller i et brød – eller i et af de der amerikanske græskarbrød, der er en mellemting mellem kage og brød? Det er ikke muligheder, der mangler.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Hokkaido- og æblerøsti”

 1. Hej Karen
  Dine nedfaldsæbler ligner rigtig meget de æbler, som jeg har i haven. Ved du, hvilken sort det er?
  Ja, græskar/æblerösti må prøves samt alle de andre æbleopskrifter, som jeg kan støve op – jeg har bare SÅ mange æbler i år!
  Venligst Birte

  Like

  1. Hej Birte,
   Jeg ved faktisk ikke, hvad sort det er. Det er et 15 meter højt træ, der stod her, da vi flyttede ind. Vi får aldrig plukke-æbler fra det, for dem kan vi ikke nå 🙂
   vh/Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.