For store fennikel = fennikelpure til kylling

I går kom jeg ind med en fennikel – den største og flotteste fennikel, jeg nogensinde har plukket i egen have. Stolt som en kat, der har fanget sin første mus. Småskrydende – hvem er verdens bedste gartner?

Den var træet. Hård og træet. Kun duften var, som den skulle være. Den skulle vist have været plukket noget før. Men – der var ingen grund til at give op, og så blev fennikelpure opfundet.

Ok – måske er der nogen, der har opfundet det før – men jeg har ikke opfundet det før, så for mig var det en ny ide. Pureen får en fin smag af frisk fennikel, og den passer perfekt til kylling eller fisk.

Billede1

Har du lyst til at prøve? Om din fennikel er træet eller ej?

Man skærer sin fennikel i mindre stykker og koger den i letsaltet vand, til den er mør. Så hælder man vandet fra og blender den med en smule salt. Jeg brugte også lidt af stegeskyen fra kyllingen, der var krydret med salvie, rosmarin, hele hvidløgsfed og milde, friske chili i tern.

Billede2

Uden stegesky fra kyllingen ville jeg nok have givet pureen en lille smørklat. Det ville passe fint til fisk.

Konklusion: fennikelpure er en god ide.

Billede3

Den var nu ellers flot, den fennikel… Gad vide om man kan lave pure af fennikel, der er løbet i stok? Man kan da prøve.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.