Og hvad skal man så med alle de chilier?

Først og fremmest er der noget, man ikke skal:

Man skal ikke skære en masse chilier i stykker og så gnide sig i øjnene, hvis man ikke har haft handsker på. Det skal man altså ikke. Så er det sagt. Snøft.

Til gengæld er der en masse, man kan, hvis man vil gemme lidt af sommerens chilioverflod. Chiliolie efter min svigerindes opskrift. Måske også lidt chilihonning – det smager så godt til brie. Og der skal laves eddikesyltede chilier efter Vivis opskrift. Sprøde ringe af gul, mellemstærk chili i eddikelage som tilbehør til efterårets og vinterens retter – og til de mange madpakker, der ligger mellem nu og næste sommer.

Og mens vi nu er ved Vivis Chili og hendes mange skønne chiliopskrifter, så faldt jeg over den her – Atomic Buffalo Turds – ingen oversættelse nødvendig, vel? En ret med sådan et navn skulle der da lige kigges nærmere på. Hvad mon det var for noget? Begejstringen ville ingen ende tage – det var nemlig sådan noget:

Billede2

Jalapenos fyldt med Philadelphia, cocktailpølser og omviklet med krydret bacon. Kan det blive meget bedre? En fest for dem, der elsker både chili og bacon. (Og cocktailpølser).

Opskriften blev straks prøvet af – og de små atompøller forsvandt som dug for solen. Næste år skal der vist endnu flere jalapeno’er i drivhuset.

Billede5

Dem kan man helt klart ikke få for mange af.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Og hvad skal man så med alle de chilier?”

 1. Skønt at se de gode turds her også – det er jo en fremragende spise – uhmmmm 😀

  Jeg leger lidt med en række forskellige Jalapeñotyper i år – og jeg kan love dig for at der er nogle ordentlige bamser imellem – eks. Hecules, Giant, Conchos osv.. Der kan blive nogle kæmpeturds når de skal plukkes. Måske en idé til næste års dyrkning hvis ikke allerede de er på ønskesedlen 🙂

  Like

  1. Kæmpe turds lyder godt 🙂 Selvom de andre er så lækre, fordi de både er små og scrumptious.
   Jeg har været så glad for mine chilier i år – det er nok også det gode sommervejr, der har givet så gode resultater.

   Like

 2. Uhmmm. de ser godt nok lækre ud, de der Atomic Buffalo Turds.
  For mange chilier – kan man få det?? Sylt dem, frys dem og brug dem gennem vinteren og lav endelig chutneys til de mørke vinteraftner med varm indisk mad. Små tyndskallede chilier er også gode at tørre – Jeg bruger f.eks. en tynd metaltråd og vikler rundt om stænglen. Til sidst har jeg en lille krans, som jeg hænger op et tørt og varmt sted med masser af luft omkring sig. Med lidt snilde er de faktisk ret dekorative at have hængende.
  Chili holder sig også fantastisk i fryseren – bare i en pose med genluk af en form – og du har altid chili ved hånden. Selv jalapeno kan fryses og senere bruges til at sylte – om end ikke så sprøde længere, men stadig med masser af bid. Jeg glæder mig til januar, hvor jeg skal så nye chilier til næste års drivhus.

  Like

Der er lukket for kommentarer.