Kartoffelrester?

En naturlov siger, at når man graver kartofler op, er der sjældent nok under den første top. Så tager man en til – og der er altid kartofler nok til et helt folkehold. Det slår aldrig fejl.

Derfor er rester af kogte kartofler nogle af de mest almindelige, vi har. Det er ingen skade til, for de kan bruges på utallige måder. Som forskellige slags ‘brasekartofler’ i ovn eller på pande, til kartoffelklatkager, til kartoffelsalat – det er en af de bedste rester, man kan ligge inde med.

Vi skulle bruge resterne til de sidste bidder af grisestegen med koriander og fennikelfrø, så jeg ville bruge nogle af de samme krydderier til at peppe kartoflerne lidt op. Det var en god ide.

Billede3

Vil du prøve det samme, så skær dine kartoffelrester i tern, drys dem med salt, fennikelfrø og et par drys chipotle chili (røget chili, som man nu også kan få fra Santa Maria), dryp med lidt olivenolie og sæt dem i ovnen på 200 grader i et kvarters tid – giv dem bare varmluft, så de får sprød kant.

Det er brasekartofler med krudt i – og tilpasset den ret, de nu skulle bruges til. For det er jo det, det handler om, hvis man ikke skal ende i tilbehørskaos.

Andre gange har jeg brugt samme metode til kartofler med andre krydderier: rosmarin og hvidløg, timian, herbes de Provence eller en blanding af indiske krydderier. Det samme har jeg gjort med klatkagerne – brugt løg, purløg, friske chilier, krydderblandinger – you name it.

Prøv dig frem – medmindre du har glædet dig hele dagen til helt almindelige brasekartofler med masser af ketchup. Sådan kan man nemlig også have det.

Det var så slut på tre dage med grisesteg og tilbehør. Ud over de ting, jeg har nævnt i de sidste dage, lavede vi også UFO squash i fad, og vi brugte stegeskyen til at lave sovs den sidste dag. Skyen røg i fryseren, til vi skulle bruge den, blev tøet op, smagt til og jævnet lidt med maizena.

Var der nogen, der sagde ‘Stop Madspild’? Som ville have det sidste med?

Billede3

Der var i hvert fald nogen, der råbte ‘Christie! Ned fra opvaskeren!’

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

6 kommentarer til “Kartoffelrester?”

 1. … og mon ikke Christie tænkte, “Farm so farm!” – går den, så går den 🙂 Jeg troede ellers, den havde lært, at Karen har et øje på hver finger!

  Like

  1. Hun er en lille skrubbert, når det gælder opvaskemaskinen. Man kan ikke lade den stå åben og vende ryggen til et øjeblik. Heldigt, jeg lige havde kameraet liggende i køkkenet, for det ser så sjovt ud. Jo, the farm then the farm er helt klart hendes valgsprog.

   Like

   1. og så ligner de uskyldigheden selv når der er faldet en megaskideballe,vores Foxie stjæler mad hvor han nu kan men er den der er den forurettede,han lever efter den devise hvad der er dit er også mit,men hvad der er mit forsvarer jeg til sidste blodsdråbe.
    og thats it

    Like

 2. her spilder vi heller ikke nogle kartoffelrester eller rester i det hele taget.man kan altid hitte på et eller andet. jeg glæder mig til at grave nogle kartofler op jeg satte engang i juni fand nogle i bunden af grønsags skuffen der var spiret er spændt på om det giver noget de er tihvertifald vokset op over jordoverfladen,men om de bliver til noget aner jeg ikke det er første gang jeg har jordknolde i haven,
  go´torsdagsdag

  Like

   1. ja hvad skal jeg sige,sygdomskontrol,hvad gjorde man for mange år tilbage.der havde man jordknolde i haven for at spæde økonomien op.vi havde kartofler i haven min første svigermor var selvforsynende med alt fra A-Z.og vi synes at det var rigtigt godt,na jeg skriver engang når der hænger knolde under det grønne.og om de smager

    Like

Der er lukket for kommentarer.