Food Festival i Aarhus igen i september

‘Count your blessings’, siger englænderne. ‘Tæl dine velsignelser’ i direkte oversættelse. Tænk over alt det, der er godt, så du ikke hænger med næbbet over småting. Som for eksempel en brugt ferie. Så det vil jeg gøre. Altså tælle mine velsignelser. Lave en liste. For sådan en liste er lige det, der skal til for at holde postferie traumatisk stress på afstand.

 1. Det er stadig sommer, selvom det ikke er ferie.
 2. Jeg kan faktisk godt lide mit arbejde.
 3. Det er nu, haven bugner af lækre grøntsager.
 4. Det er nu floksen blomstrer – og de hvide fredløs.
 5. I august skal vi både til fødselsdag og til fest.
 6. Der er kun en måned til der igen er Food Festival i Aarhus.

Sidste år var jeg sammen med Birthe (Newyorkerbyheart) til Food Festival, og det var rigtig hyggeligt. I år er Birthes helbred næppe, så hun kan trave rundt derinde en hel dag – desværre – for ellers kunne vi meget gerne gentage successen.

Bondemanden har lovet at lægge ny halm i sikkerhedsskoene, sætte håret flot med hydraulikolie fra traktoren (det plejer at ske ufrivilligt – de dælens hydraulikstik) og tage med mig en tur til byen. Allerede nu kan man se, hvad der kommer til at foregå i de forskellige temaområder, selvom der endnu ikke er noget færdigt program med tider.

Det bliver nok Planteriget, der trækker mest igen.

Efterfulgt af Havet. Og Madeksperimentariet. De Nordiske Dråber vil jeg nok kun skimme (håber, der er nogle af de lækre sodavand fra Ebeltoft igen), for vi skal køre hjem.

I Madeksperimentariet er der fokus på bæredygtighed. Det er ellers et af de der ord, jeg nødig tager i min mund, fordi det er blevet så overrendt og forfladiget – og adopteret af de professionelt gode. Men ideen er der ikke noget galt med, og derfor vil jeg gerne bruge lidt tid der. Det kan være, at der er lidt sjov igen?

Der er også en del om at stoppe madspild. Det vil jeg nok ikke bruge meget tid på. Med gammeldags husmodersnusfornuft, en hund og en bondemand i huset er der ikke noget at spilde af. Men det er jo ikke alle, der er så heldige, så dem uden hund og bondemand skulle måske lige smutte forbi og se, om der var nogle gode fif til at strække husholdningspengene?

På Kokkescenen kommer Gelf Alderson fra River Cottage – ham vil jeg gerne se, for jeg elsker River Cottage kogebøgerne. De er fulde af god og nem mad lavet af gode sæsonprægede råvarer – til en fornuftig pris.

Men først og fremmest vil vi slentre rundt, smage på smagsprøver,

snakke med glade og rare mennesker, der brænder for det, de foretager sig, udveksle ideer og inspiration.

Og hvis det bliver til noget med et sted, hvor bloggere kan møde hinanden og deres læsere, vil jeg bestemt også bruge tid der. Det er altid sjovt at få sat et ansigt på navnet, så jeg håber, vi ses.

Indtil videre er der ledigt i B&B’en i weekenden 6.-8. september – så book endelig – måske kan vi følges derind.

Lad os håbe, at vejret bliver ligeså godt i år, som det var sidste år – for alting er meget sjovere i solskin – også

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Food Festival i Aarhus igen i september”

 1. Hej Karen.
  Så ses vi nok derinde eftersom jeg skal ‘arbejde’ derinde. GASA BØG har en stand med spiselige potteplanter, som jeg og en kollega står for.
  Ses.

  Like

 2. Det ville bare være skønt at komme med, men tiden tillader det desværre ikke. Jeg glæder mig til at høre mere om det, når I har været der.
  Ja, der er mange buzzwords omkring fødevarer og produktion for tiden, så næsten lige meget, hvad man putter i gryden, så får man lidt dårlig samvittighed. Men noget er der nu nok
  om det: Hvorfor er det så svært at få fat i lokal dyrkede grøntsager, men let at få fra Kenya, Bangladesh osv, når det nu også vokser herhjemme?
  …..Og så kan jeg altså ikke forstå, at jo kortere en vare fragtes, jo dyrere kilopris??

  Jeg håber, at i får en skøn dag.

  Venligst Birte

  Like

  1. Tak Birte 🙂
   Ja, det med mad fra langt væk har jeg også svært ved at forstå. Mange køber sydamerikansk kød – måske udfra en misforstået opfattelse af, at dyrene der løber lykkeligt rundt på den store pampas – det er uhyggeligt langt fra virkeligheden, som jeg ikke vil beskrive her, hvis nu sarte sjæle læser med. For det er ikke sjovt at være en argentinsk tyrekalv.
   vh/Karen

   Like

 3. ØV der er vi desværre på Ferie,men Foodfestival er altid et besøg værd.jeg er jo med til Bondens Marked 2x om året som Medhjælper og glæder mig hver gang.og små Events holder vi også af at komme til .denne gang må vi også undvære kulinarisk Rosenfeldt det kolliderer også med vores Ferie,men forhåbentlig er der masser af Events vi kan deltage i endnu.
  Go´Onsdagsdag

  Like

  1. Ja, mon ikke der kommer flere events af den ene eller anden slags? Små producenter er blevet meget bedre til at profilere sig med events – og det er også nødvendigt, for ellers bliver de (vi) totalt overset.

   Like

Der er lukket for kommentarer.