UFO i fad i aftensolens skær

En nem ide til en lækker ret med squash. Den kan spises som tilbehør til alle slags kød, og den kan spises alene, varm eller kold. Jeg brugte en UFO, men almindelig squash kan selvfølgelig også bruges.

Billede6

Man skal bruge:

1 UFO squash i tynde skiver
Knust hvidløg efter smag
Olivenolie til at dryppe med
Masser af klippet basilikum
Parmesanflager
Lidt salt

Skær squashen i tynde skiver, dryp med olivenolie og knust hvidløg, drys med lidt salt og sæt fadet i ovnen på 200 grader, til squashen er mør. Cirka 20 minutter. Tag fadet ud og drys med frisk, hakket basilikum og parmesanflager. Flagerne laver man med en kartoffelskræller.

Billede1

Sådan. En meget, meget enkel ret med masser af god smag.

Det blev sent i går. For det var så smukt at være derude. Aftensolen farvede det hele i røde og rosa toner.

Billede2

En skybræmme over landskabet.

Billede5

Rød sol på køer.

Billede3

Lyserøde floks, der blev næsten selvlysende i aftenlyset.

Og to venner, der fulgtes ad ind for at sove på denne feriens sidste aften.

Billede4

Nu er det mandag. Første mandag efter ferien. Sådan er der vist rigtig mange, der har det i dag. Men hold ud – vi klarer det – vi har gjort det før og kan gøre det igen. Og i aften er vi hjemme igen.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “UFO i fad i aftensolens skær”

 1. Mærkeligt, hvordan noget, der ikke smager af noget, kan smage så godt!
  I et forsøg på at gøre den første skoledag efter en ferie til noget særligt, vankede der bl.a. nyristede kryddere til morgenmaden – mine børn elskede dem – og gør det stadig, for det får de kun hos mig (og så når jeg tager krydderboller med til USA!). Fidusen er at gøre små ting til noget særligt 🙂
  Og så siger man, “De lever som hun og kat” – ikke dårligt, ser det ud til!

  Like

  1. Rigtig god ide at lave den slags små traditioner – det gælder altid om at have noget at glæde sig til. Krydderboller er fast på menuen til vores gæsters morgenmad – nogle gange i andre faconer som fx. horn eller gifler, fordi jeg keder mig ved at bage helt ens boller i så store mængder hele sommeren.
   Jo – at leve som hund og kat kan skam være udmærket, hvis de begge to er så søde som vores 🙂

   Like

 2. Nu tænkte jeg ikke så meget på smilets by men på den flyvende tallerkens hjemstavn.hvor la mukka antager et lyserødt skær i aftensolen,og hvor findus danish crown eller diverse andre fertigretter producenter er ikke repræsenteret i overvejende majoritet

  Like

   1. verdens centrum verdens navle kald det hvad du vil,det er tihvertifald en dejlig by,bedre en kjøffenhavnstrup

    Like

 3. Morgen i Skivholme.
  Ja,derude synes verdenen stadig at være i takt.selv med de der flyvende underkopper
  Go Mandagsdag

  Like

Der er lukket for kommentarer.