Barnedåb

Fuld af glæde over livets under
med et nyfødt barn i vore hænder….

Barnedåb. Det yngste skud på familiestammen blev døbt i går. I Grundtvigskirken i København. En meget smuk kirke og så stor, at Skivholme Kirke kunne stå i et hjørne sammen med et par landsbykirker til. Barnedåb er en dejlig fest, og festens hovedperson strålede som en lille sol hele dagen og smilede til alt og alle. Man føler sig så beæret, når så lille et barn bliver så glad for at se en, gør man ikke?

Billede1

Festen blev holdt på Admiral Hotel i København. Admiral Hotel er et gammelt pakhus, der er bygget om – 366 værelser og selskabslokaler til 930 personer. Også en anelse større end B&B’en kan man vel godt sige. Flotte, maritime omgivelser ved havnen. Man kunne godt frygte, at noget så stort ville blive temmelig upersonligt, men maden var god,

Billede2

og personalet rigtigt søde og hjælpsomme, så hvad det angik, følte man sig alligevel hjemme. De kom nu – efter deres navne at dømme – også længere væk fra, end vi gjorde.

Vi var hjemme hos os selv igen sent i går medbringende et pust af storby – trætte, men glade, efter en lang dag, der sluttede med en lang køretur.

Nu er det mandag, og hverdagen er i gang igen. Hunden er hentet fra pasning og sover, så det runger, efter en weekend med nye, firbenede legekammerater. B&B’en er gjort klar til nye gæster, og nu står den på arbejde resten af dagen. Men det er nu ikke noget at være ked af, selvom energiniveauet måske nok lader noget tilbage at ønske i dag.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “Barnedåb”

 1. Rigtig set, det var slet ikke så tosset efter brødbagning i tæt på 50 år. Ja, ja, bette Hans – men jeg skrev for første gang ned, hvor meget jeg tog af hver type mel – sååh, mon ikke jeg kan gøre det samme kunststykke i overmorgen, og, og, og … indtil det Montana-mel er brugt. A prøwwe’ lich 🙂

  Like

  1. Tak for æ Komplimang Elsebeth,Bette Hans,Hi Hi,godt at æ Kouwn it hør et,så fik hon dæj Kæff i æ falsk Rør..

   Like

 2. En dejlig anledning til at mødes; der er nu noget særligt over en barnedåb. Min søn kan Grundtvigskirkens historie på fingrene, den kirke er han meget betaget af – og med god grund. Ja, jeres lille, fine og meget gamle kirke er ikke kun anderledes udenpå; dog ville jeg ikke kunne sige, hvilken af dem der er den smukkeste, indeni som udenpå. Admiralen er et godt sted – høj kvalitet fra yderst til inderst.
  Jeg skød papegøjen i Missoula, da jeg selv malede et par ikke helt små poser hvedemel af blød hvede i min yndlingsbutik “The good Foodstore”. Foreløbig har jeg bagt to brød med noget af det, formalede havregryn og almindeligt hvedemel. Aldrig har jeg set svagt så tydeligt – man skulle tro, at der var kardemomme eller et andet skønt krydderi i de brød, når man skar skalken af og lugtede til dem. Min søn var helt oppe at ringe, “Mor, det er de skønneste brød, du nogensinde har bagt!” Så er det noget ved at bage brød 🙂

  Like

  1. det bedste kompliment man kan få.yep.men malurten i bægeret er.at nu skal du bage de bedste brød nogensinde igen og igen 😉

   Like

 3. En Hovedløs Præst det tegner godt,HI HI.men godt at Kjøffenhavn ikke helt har taget pippet fra jer
  og at Admiralen trods det fine ydre viste sig at være hyggeligt.
  God Mandagsdag og god start ind i den nye uge

  Like

  1. Tak i lige måde, Hans. Ja, en hovedløs præst – det blev så sjovt et billede, syntes jeg – men hovedløs var han langt fra – han var jo også oprindeligt jyde 😉
   De fleste steder er jo præcis så hyggelige, som de mennesker, der findes der. Som en klog mand en gang sagde: There is no Business 2 Business – there is only people to people.

   Like

Der er lukket for kommentarer.