Pasta med citron og basilikum – lækkert, billigt og meget nemt

Det her er opskriften på den ufatteligt simple citronsovs, der får selv tørret billig-pasta til at smage spændende og frisk. Den kan laves på under fem minutter. Og den koster næsten ingenting.

Billede1

Det er så enkelt, at man næsten ikke kan tro det – og ingredienslisten er nærmest ikke-eksisterende. Men – ok – netop enkel mad smager jo tit allerbedst.

Man skal bruge:
250 g tørret pasta – eller tilsvarende frisk
Saft og skal fra 1 økocitron
4 spsk olivenolie
En ordentlig håndfuld grofthakkede basilikumblade
Friskrevet parmesan efter lyst og behov

Riv citronskallen, bland citronsaft, citronskal og olie, rør de hakkede basilikumblade i – og bland med rygende varm, friskkogt pasta sammen med en håndfuld revet frisk parmesan.

Sådan. Så let kan det være.  En gang i mellem får man lov at slippe billigt – både økonomisk og arbejdsmæssigt. 

Sæt en skål med ekstra friskrevet parmesan på bordet – det skader ikke med et ekstra drys.

Her er pastaen serveret sammen med snyde-saltimbocca – det er en god blanding med det salte/røgede og den friske citron.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “Pasta med citron og basilikum – lækkert, billigt og meget nemt”

 1. Et let og fristende måltid. Og kastanjerne blomstrer, også min røde, som jeg plantede for ca. 15 år siden. Jeg syntes, det var dejligt at kunne sige, “Jeg bor henne ved den røde kastanje!” Nu rager den godt og flot op over hækken ved indkørslen, så alle kan se, at jeg virkelig bor henne ved den røde kastanje – den eneste i byen. Èt sted skal der jo være, hvor man kan rage kastanjerne ud af ilden 🙂

  Like

  1. De er flotte, de røde kastanjer – og også sjældne på de her kanter. Der stod en ægte kastanje på en tom grund et stykke herfra – men dem, der købte grunden, fældede alt og lavede græs og sten – ærgerligt.

   Like

 2. Iru matenoj en Skivholme!
  pasta med Citron er en lækker ting,også når man laver pasta dejen selv og kommer reven citronskal i..og ja produkterne i LIDL kan måle sig med alle andre,og mange af deres produkter slår de kendte mærker.

  Like

  1. Iru matenoj? God morgen på??
   Jeg bliver også mere og mere glad for Lidl – også for deres 1,5 l flasker med Siciliansk rødvin 🙂 – og har efterhånden helt droppet Fakta, hvor grøntsagerne er for ringe.

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: