Fiskefad med grønt og sprød citrontopping

Fisk i fad med grøntsager og sprød topping

I dag får du opskriften på et dejligt fiskefad – en slags ‘fiske-crumble’ med et sprødt låg. Under låget gemmer der sig først i bunden et lag kogte kartofler, så et lag fisk og til sidst en lækker grøntsagsblanding med spinat, løg og gulerødder.

Man skal bruge:
300 g hvid fisk – jeg brugte torsk
6 kogte kartofler i skiver
200 g spinat – hel eller hakket
1 løg – hakket
2 store gulerødder – groftrevne
Lidt olie til at stege i
Salt og peber

Til smuldredejen på toppen skal man bruge:
50 g rasp
25 g fintrevet parmesan
Fintrevet skal fra en økocitron
2 fed fintrevet hvidløg
2 spsk smør

Rens, riv og hak løg og gulerødder og svits dem let i olie. Tilsæt spinaten og bland det godt sammen.

Bland ingredienserne til smuldredejen. Det er hurtigt gjort i minihakkeren.

Skær kartoflerne i skiver, læg dem i et ovnfast fad og læg fisken ovenpå. Fordel grøntsagsblandingen over fisken. Slut af med at drysse med smuldredejen – og bag så hele herligheden ved 200 grader, til toppen er gylden og fisken gennembagt. Det tager en halv times tid.

Sådan. Alt i ét fad. Køkkenet er ryddet op, og bordet er dækket. Alt er således i sin bedste orden. Server med citronbåde – her kan du bruge den ‘afskallede’ økocitron op – så er den også af vejen. Der er nu noget ved at have ryddet op – det er meget bedre end at skulle til det.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “Fiskefad med grønt og sprød citrontopping”

  1. Sådan ser jeg også på det. Men det er desværre ikke alle, der formår at få det til at blive lige godt (og se lige godt ud)! På den anden side er det dem og deres pårørende, der får lettest ved at klare maden på plejehjemmene 😦 Godt min far aldrig kom på plejehjem – han ville være gået i sultestrejke, og min mor beklagede sig til mig, “Hvorfor i alverden smager de ikke på maden, mens de laver den???”

    Like

    1. Jeg laver Fiskefileter under et Låg af Porrer Bladselleri og reven Gulerod.også i Ovn,men så kommer der Ris til .Lige så nemt og lækkert

      Like

      1. Lyder også godt. Fisk har godt af et låg – der er ikke noget mere kedeligt end tør torsk 🙂 Det skulle lige da være fjernsynsprogrammerne generelt. De er vist endnu mere kedelige.

        Like

  2. Go Morgen i Skivholme Lækker Lækker.
    eller som Gunnar vil sige:dæ ik så ringe enda
    Go weekend to all of you

    Like

Der er lukket for kommentarer.