Ikke en hvilkensomhelst dag

I dag er det den 16. maj. ‘Nå?’, vil du  måske sige? Så er det, fordi du ikke er jæger. I dag starter bukkejagten, og det er en af de store dage i året for landets jægersmænd.

Den 16. maj sidste år, sad bondemanden på lur – forklædt som jægersmand – og ventede på bukken. Den kom ikke. Til gengæld blev kalven Heldig født. Det bette skind, som moderen ikke ville have.

Så det er ikke bare starten på bukkejagten i dag, det er også Heldigs 1 års fødselsdag. Det må vi fejre – hun vil nok blive mere glad for en skål kalvemix end for en lagkage, så det bliver det. Og så lige en ekstra hyggesession, for hun er stadig vores ‘kalv’, selvom hun er stor, og hun vil stadig gerne kløs på halsen og sutte på en finger, hvis hun kan komme til det. Det kan hun som regel ikke, for hendes knivskarpe tænder i undermunden ridser vores knoer. Man kan da heller ikke have sådan en teenager til at sutte på fingre, vel?

Men hvad kan man lære af det? Jo, at den indflydelse, man har på kalves, hundehvalpes, kattekillingers og menneskebørns første tid, er noget, der hænger ved resten af livet. Det er lidt af et ansvar, ikke? Men man kan jo kun gøre det, så godt man kan, og så går det nok også.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Ikke en hvilkensomhelst dag”

 1. På vej ud til at kysse Heldig til lykke fra mig, kunne du – og denne gang kan Hans også være med 🙂 – samle sammen til mælkebøttesaft: Ca 1 1/2 kg nyudsprungne mælkebøttehoveder, 3 spsk citronsyre eller saft af 6 citroner/eller skåret i skiver, 3-4 liter vand og ca. 1 1/2 kg sukker. Skyl hovederne godt, hæld kogende vand over, tilsæt citronsyre, citronsaft eller skivede citroner. Trækker natten over, si, kog saften op med sukkeret – og hæld på flasker.
  @ Hans: Hvis du ikke er belemret med slet så mange mælkebøtter som Karen og mig, kan du vel altid skrabe sammen til 1/3 portion 🙂

  Like

  1. Tak for opskriften – jeg har kun smagt mælkebøttesaft én gang, og det var sådan helsestads, der smagte fælt bittert. Det her lyder bedre. Mælkebøtter er der jo nok af, men de fleste af vores ryger i gabet på kræene, der er fuldstændigt pjattede med dem 🙂

   Like

  2. Elsebeth,her er så mange Mælkebøtter,så jeg kunne nok lave 1ooo liter Saft hvis jeg gad og havde Plads til at opbevare den..men det er jo værd at lave en lille Portion.jeg skal jo også lave Hyldeblomst og Hyldebærsaft.og vi har begrænset Plads til at opbevare det hele og så skal der laves Rønnebærsnaps senere samt Mirabellemarmelade/Likør Brombærmarmelade/Likør og alt det andet.,jeg kunne bruge 200qm Kælder til det

   Like

 2. Ja,så må jeg jo agte mig ,og holde mig inden døre 8) og tillykke med heldig.ja han er jo heldig med at bo derovre i skivholme.og kan rende og hoppe som enhver anden teenager
  Go Torsdagsdag

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: