Grillmad på en kold dag

Grillkonge bliver jeg aldrig. Men der er nu en gang mad, der bare bliver bedst, hvis det får lidt skorpe og smag af røg. Og så er det jo godt, at man har en mand i huset, for de er så frygteligt gode til at grille store lunser af råt kød. Det er vist noget med generne.

Ud fra vejrmeldingen (bliver man dog aldrig klogere?) havde vi besluttet at grille et par lammesteaks – lammekølle i skiver – for netop lam er noget af det, der er allerbedst grillet.

Billede1

Det var vel på tide at fejre, at vinteren var endegyldigt overstået. Det var den altså bare ikke helt. Grillvanterne blev ikke kun brugt til at beskytte hænderne mod varmen – det var mindst lige så meget for at varme fingrene, mens man ventede.

Det blev nu alligevel lækkert, og hvis du vil prøve dig frem en dag, hvor vejret er noget varmere, skal du bruge:

1 lammesteak pr. mand
og en marinade bestående af: 1/2 dl olivenolie, masser af finthakket rosmarin og timian, et skvæt æbleeddike og 3 fed knust hvidløg.

Læg kødet i en plasticpose med marinaden, masser den godt ind i kødet og lad det så ligge i mindst en time.

Lammesteaks skal grilles 3 minutter på hver side på indirekte varme, og så skal de flyttes ud over kullene, så de kan få striber.

Som tilbehør fik vi nye kartofler (fra Spanien), tsatziki og grillede asparges omviklet med bacon – en lille lækkerbisken. De skal bare grilles, til baconen er sprød. Det tager en 10 minutters tid – vend dem tit.

Billede4

De lækre lammesteaks blev grillet ude, men spist inde – og det var lige før, de var blevet kolde på vejen ind. Bondemanden svor, at han var færdig som udenfor-sæsonen grillkonge. Med hans vise ord: ‘Dem om det’. Så nu venter vi lige lidt, før der igen skal tændes op i grillen – det er stadig mere relevant at tænde op i brændeovnen.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “Grillmad på en kold dag”

 1. Karen, vil du se det sødeste og sjoveste billede: http://www.tsgcooking.com – Recipe index, Heart Attack Hash, “See one, do one, teach one”, allernederste billede – det er gratis – og ubetaleligt på samme tid 🙂
  @ Hans: Ja, für mich ist es überhaupt nicht teuer – nur reine Freude – hjemvejen går altid langs Flensborg fjord.

  Like

 2. De asparges, de asparges – på torvet i Flensborg, kort før lukketid, “Zwei Kilo, zehn Euro, zwei Kilo, zehn Euro”, og sådan blev han ved at råbe i én køre. Han stoppede lige, mens vi fik zwei Kilo, zehn Euro – fede hvide asparges, som sprøjtede saft, mens de blev skrællet, og fik os til at sige “uhm”, da mange af dem blev nydt! Jeg er ellers ikke til udenlandske kartofler, men han bedyrede, at de nye italienske var meget gode, så zwei Kilo – og de smagte også af mere … Jeg hedder stadig Forår til mellemnavn (selvom jeg vist har fået slukket for fyret vel tidligt).

  Like

  1. und was kostete das Benzin um über die grenze zu fahren???
   Ja okay du bor jo nok så tæt ved grænsen som jeg bor ved Kjøffenhavn.og det er nu engang dejligt at spadsere op og ned af Gågaden drikke en kop kaffe på Marie Cafe´en
   und die Seele baumeln lassen. som de siger i Preussistan
   Go Mandagsdag

   Like

  2. En skam, der er så langt til Flensburg – men helt fint, at manden min ikke længere skal køre til Åbenrå i tide og utide, selvom jeg så kunne tage en fridag og køre videre på shopping i Tüskland 🙂

   Like

   1. vi er jo desværre stavnsbundet.skal vi til Preussistan skal vi have en tur over Broen eller mæ æ Skiv skalvi shoppe hos Broderfolket hinsidan sunnet skal vi også af med en Obolus til Statskassen så det holder sig i Grænser med de der udflugter

    Like

 3. Mojn i Skivholme!
  Ja de der Vejrprofeter.jeg fik at vide har man talt meget usandt som Barn så bliver man Meteorolog som Voksen 8).vi havde nu godt Vejr i går.med Solskin hele Dagen,kun med få grå Skyer,
  Go`Mandagsdag og go´Arbejdslyst

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: