Ramsløg i lange, lange baner

Når anemonerne blomstrer i skovbunden – og alle mulige steder i vores have –

Billede6

er det også tiden, hvor ramsløgbladene er lige til at plukke.

En af mine søde læsere, Elsebeth, som tit glæder mig med underfundige kommentarer, har sendt mig en pakke. En rigtig pakke med posten. Den indeholdt en stor – meget stor – pose ramsløg. Der vokser ikke ramsløg lige omkring mig, så det var en fantastisk dejlig gave. Tusind tak, Elsebeth!

Der er nok til mange ting. Olie med ramsløg, tzatziki med ramsløg, kryddersalt med ramsløg, kryddersmør med løg, sennep og ramsløg. Og så er der stadig noget tilbage – til at lave mere af.

Over de næste par dage vil jeg komme med opskrifter på alle herlighederne. Jeg starter saltet, som jeg lavede i går eftermiddags efter hundeturen.

Billede5

Det er så lidt, der skal til: nemlig 150 g groft salt og 75 g ramsløg – blade og stængler

Blend ramsløg med salt og bred det ud på en bageplade med bagepapir. Tør saltet i ovnen. Jeg satte ovnen på 75 grader og varmluft og gav det en halv times tid, og så lod jeg pladen blive stående i ovnen, mens den kølede ned – med ovndøren på klem, så al fugt kan slippe ud. Hvis saltet er klumpet/skorpet – og det er det nok – så blend det igen.

Voila – ramsløgsalt.

Billede3

Om aftenen lavede vi mere ramsløgsmad – med de friske lækre blade – mere om det i morgen, for nu er det tid til at komme i haven og arbejde lidt på den der obligatoriske forårs-rygskade. Sådan en kommer nemlig ikke af sig selv. Der skal arbejdes for den.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

12 kommentarer til “Ramsløg i lange, lange baner”

 1. Tag på parkeringspladsen sydligst og på vestsiden i Kongelunden. Gå 200 m ad Fasanstien (rødt skilt). På venstre side og mange andre steder er der masser af ramsløg. Var der selv i denne weekend.

  Like

 2. I den lille skov lige nord for klampenborg station er der nok ramsløg til os alle. Hilsen Rikke

  Like

 3. intet billede af Ramses løg .Formodes din gamle moder at vide alt ??? Ja ja da , god søndag all the same . Måske er det r.løg , min have er fuld af ?? Kh .M.

  Like

 4. Mojn i Skivholme!
  jeg er ikke det allermindste Misundeligt på din Myriardmængde Ramsløg 😦
  jeg har måske en chance og plukke noget på Nyord ,Møn eller i Nordsjælland ,ellers så skal jeg afklapre alle steder på Sjælland tage dybe indåndninger for at snuse mig frem til Bärlauch
  Go Restsøndag til Folk og Fæ

  Like

Der er lukket for kommentarer.