Påskeblomster

Langfredag. Lang Fredag. Den stille dag i påsken. Den dag, der for mange er alt for kort, fordi de skal have påskegæster og have gjort rent, inden de kommer, og have lavet mad og.. og.. og…

Og den dag, hvor det ligger i baghovedet, at vi kun har fri i dag, fordi der var en, der døde under frygtelige pinsler Langfredag. For ham var det virkelig en lang fredag. Det er mange, mange år siden – ja da – men det gør det vel egentlig ikke bedre, vel? Og endnu værre er det, at verden ikke har lært noget af det endnu. En af dagens overskrifter er ‘Han er syv år og kæmper i Syrien’. Hvis man ikke kan græde over det?

Men nedsunket i mørke tanker er man jo ikke til megen nytte – så skal vi ikke kigge lidt på blomster og finde påskeglæden og Grundtvigs dejlige påskeliljesalme frem – lidt på forskud?

Påskeblomst! hvad vil du her?
Bondeblomst fra landsbyhave
uden duft og pragt og skær.
Hvem er du velkommen gave?

Billede1
Hvem mon, tænker du, har lyst
dig at trykke ømt til bryst?
Mener du, en fugl tør vove
sang om dig i Danmarks skove?

Billede1

Ej i liflig sommerluft
spired du på blomsterstade,
ej så fik du rosens duft,
ikke liljens sølverblade;
under vinterstorm og regn
sprang du frem i golde egn,

Billede2
ved dit syn kun den sig fryder,
som har kær, hvad du betyder.

Billede3

God Langfredag – med gæster eller med ro, med gåtur i snevejret for at kigge efter forårstegn, eller hvad dagen nu kan bringe.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.