Vindueskarmene fyldes

Endnu en gang har jeg fået en dejlig gave. Frø. Frø til spændende blomster. Georginefrø – dahliafrø, som de hedder rigtigt, af sorten Bishop of Canterbury. Dem med de mørkerøde blade. Hvid kongelys – og frø af opiumvalmuer i en helt særlig lilla nuance – ‘Claus Dalby’ valmuer.

Billede4

Frøene kom med posten fra Gitte, der har bloggen Fra Frø til Blomst. En fantastisk smuk blomsterblog, hvor jeg kan bruge lang tid på at falde i svime over de dejlige blomsterbilleder. De søde frøkuverter kan du se, hvordan man laver her. Nu skal jeg selv prøve mig frem med at så dahlia, og det bliver spændende at se, hvordan de små frø vil arte sig. Tak!

Her til morgen såede jeg tomater, dahlia og kongelys. I går var såjorden en tur i mikroovnen, i nat stod den fordelt i såbakkerne og trak vand, og her til morgen var den klar til at modtage de små og store frø.

For det kolde vejr kan jo ikke blive ved, vel? Bag istappen er der en fugl, der er begyndt at samle redemateriale. Uanset hvad, går det den rigtige vej.

Billede5

Og vi skal jo være klar til at rykke ud, når det endelig bliver tid.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Vindueskarmene fyldes”

 1. Valmuer Klatschmohn Poppies kært barn har mange navne.men flotte er de,og sejlivet,vi har en i udestuen i det ene hjørne,og hvor den kommer op og op ,selv om jeg har prøvet at tage livet af den med salt eller kogende vand, og ukrudtsbrænder,,den underminer nemlig fliserne og så skrider gulvet lige der hvor den er.men nu få den lov at blive, finito finale..

  Like

  1. Det må da vist være en af de sejlivede staudevalmuer? De er vildt flotte, men de har en temmelig imperialistisk karakter – underminerer fliser og kvæler andre blomster. Opiumsvalmuerne er etårige – men de sår sig selv flittigt i alle hjørner og sprækker 🙂

   Like

   1. Hej Karen.
    Du har sikkert ret den er når den er i fuld flor ca 3o cm i diameter ved bladstanden, ca 75 cm høj,og der er en 5-6 røde blomster på.men som sagt jeg lader den være,og nyder synet.min Farfar havde opiumvalmuer i sin have,og da haven var stor, var antallet af valmuer lige så .de voksede mellem hindbær,stikkelsbær og ribs/solbærbuske og gav haven karakter af en vildmark.men smukke det var de når de blomstrede i mange farvenuancer
    Go´Restsøndag

    Like

 2. Tak for de pæne ord Karen. Jeg er glad for frøene faldt i god jord 🙂
  Det bliver spændende at se, hvilke varianter du får ud af dahlia frøene.
  God søndag!

  Like

Der er lukket for kommentarer.