Kylling som fra Indiens øverste hjørne

Kylling i krydret og hot yoghurtsovs – med ærter og kartofler i retten og ris til. Solid kost af den slags, der kan mætte både smagsløg og mave og give den indre varme.

Opskriften er på en stor portion, men rester kan med stort held varmes næste dag. Det er også god og gavmild gæstemad.

Man skal bruge:
1 stor kylling delt i 8 dele
Olie til at brune kyllingen i
1 kg kartofler, skrællet og skåret i mundrette bidder
300 g ærter (fra frost)
1 stort løg i både
2-3 fed hakket hvidløg
2 spsk karry
2 spsk garam masala
Vand
Chili og salt til at smage til med
2 dl yoghurt – gerne den græske

Klip kyllingen i stykker og brun den i olie i en stegegryde. Tag stykkerne op og svits løg og hvidløg sammen med karry og garam masala. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden, læg kartoflerne ved og hæld vand ved, så det lige dækker.

Lad det hele stå og simre under låg i en tre kvarters tid, til kylling og kartofler er møre. Tilsæt ærter og lad dem koge med et par minutter. Rør yoghurten ud i sovsen og smag til med chili og salt.

Server med basmati ris og eventuelt en klat mango chutney.

Spring ikke risene over, bare fordi der er kartofler i retten – blandingen er helt fænomenal. Første gang jeg hørte om blandingen af ris og kartofler i en ret, var det fra en bekendt, der stammede fra Iran, og om denne ret er iransk eller indisk inspireret, kan være svært at sige. Det betyder heller ikke så meget.

Billede14

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: