Tortilla med rester af oksesteg

En opskrift på at få det bedste ud af en dårlig situation. Opskriften står længere nede, for den kræver en forklaring. Det hænder nemlig, at man kvajer sig – jo, det gør det altså. Jeg har lige gjort det. Ladet resterne af stegen stå frit fremme i køkkenet – uden opsyn.

Den slags hævner sig, når man deler hus med et nataktivt rovdyr, der lige fik lyst til en luns at styrke sig på før nattens musejagt. Et rovdyr, som kan bevæge sig fuldstændigt lydløst, når det gælder om at snige sig ind på en intetanende oksesteg.

Billede9

Var rovdyret ikke kommet til at skubbe stegen på gulvet med et brag, ville vi være kommet ud til en meget tyk kat og et meget tomt fad. Nu var det bare et spørgsmål om at samle resterne op og skære de afbidte stykker fra (og gemme dem til hundemaden – forbrydelse skal jo ikke belønnes, vel?). Men planerne om kold steg til aftensmaden faldt dermed til jorden – i bogstaveligste forstand.

Irriterende, når det nu skulle gå stærkt med tordagsaftensmaden, hvor Bondemanden og jeg skulle i bytøjet og til koncert i Symfonisk Sal i Musikhuset inde i Aarhus. Men når nøden er størst er tortillaen nærmest.

Den brugbare del af stegen blev skyllet grundigt og skåret i tern, der blev lagt i en marinade bestående af

Billede1

1 spsk rapsolie rørt med en spsk Schawarma Krydderi fra Kilic, hvis ingredienser er dejligt uden e-numre:
Chili
Paprika
Sort peber
Hvidløgspulver
Spidskommen
Salt

Kødet blev ristet på en tør pande

Billede3

og lagt i lunede tortillaer sammen med optøet majs og strimlet salat

Billede4

med en mild dressing bestående af følgende ingredienser:

2 dl græsk yoghurt (10%) rørt med
1 fed knust hvidløg

1 spsk ketchup
Et nip salt – og
Et drys cayennepeber

Billede2

Hurtig mad – fast food, but good food. Vi nåede det hele. Og koncerten var god – og katten tilgivet.

Et lille tip: dressingen smager også fantastisk som dip.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

7 thoughts on “Tortilla med rester af oksesteg”

 1. Såvidt jeg ved, så mister den hårene på de pletter, men generer det kalven (undtagen når den får en sprøjte). Vokser hårene ikke ud igen? Jeg mener, det også kan smitte til mennesker; jeg har en fætter, der fik ringorm, da han var barn. De havde køer på gården, og han hjalp til.
  Ja, bekymringerne slutter desværre ikke altid, når de bliver voksne. Så er det vigtigste, at de ved, at de kan regne med en, og at man altid er der for dem.

  Like

  1. Netop – de mister hårene der, hvor de er angrebet, men det vokser ud igen. Lige nu ser Heldig lidt mølædt ud. Mennesker kan sagtens blive smittet, men det er den samme medicin, der skal bruges mod det, og nu har vi en liter, hvis det skulle gå galt 🙂

   Like

 2. Den er go’ nok – man skal aldrig friste skæbnen – eller katten – over evne. Selvom du ikke reddede hele stegen, reddede du da i det mindste katten fra at foræde sig!
  God weekend, søde Karen (og til din mand og katten, hunden og Heldig).

  Like

  1. 🙂 Tak i lige måde, Elsebeth. Den lille Heldig har fået ringorm – ikke orm, det er en svampeinfektion, men det ved du vel. Hun skal sprøjtes på pletterne, og DET er hun ikke meget for. Men vi kan se, at det hjælper, og hun forholder sig i ro, når vi har ekstra godbidder med, hun kan tygge på, så længe det varer. Ja, man har sit døje med de hjemmeboende børn 🙂

   Like

 3. Hi, hi altså……DEN var god 😀
  Har selv to katte så jeg ved nok man skal have et øje på hver finger når der er mad i farevandet. Når jeg laver aftensmad, sidder de altid og følger godt med, det kunne jo være der “faldt” noget på gulvet. Selv om de ikke er til at se nogen steder, så er de der pludselig lige så snart jeg går i gang.
  Hilsen Mette

  Like

Der er lukket for kommentarer.