Glimt fra en kold, men smuk weekend

Glimt fra en kold, men smuk, weekend. De små erantis fik frostskæg. De kan heldigvis tåle det og går i dvale under sneen for så at blomstre smukt, når den smelter.

Billede1

Køerne solbader. Mætte og tilfredse har de endda forladt spisepladsen for et øjeblik. Traktorspor fyldt med is – mudderet er stift – man kan stampe på det.

Billede3

Knasende græs.

Billede4

En sky af råger kom forbi. En kakafoni uden lige, men et smukt syn mod den blå, blå himmel.

Billede2

Roen har nu sænket sig over huset igen – til kattens store tilfredshed og hundens store fortrydelse – dens yndlingsgæster er taget hjem efter en weekend med masser af kastede pinde og ekstra ture på marken.

Med familiens nyeste baby på besøg blev det lidt kaotisk af og til – og ro til måltiderne fik de nybagte forældre slet ikke – sådan er det jo en tid, mens de små er meget små.

Fredag blev der lavet en lækker grisesteg med ovnkartofler og coleslaw, og lørdag slagtede vi fedekalven – i overført betydning, for den blev nu slagtet i november – og lavede en lækker højrebssteg med ‘forsamlingshusløg’, som jeg altid kalder de lækre, glaserede miniløg, salat med tahinedressing og flere ovnkartofler. Søndag var der familiefødselsdag og koncert i musikhuset på programmet, så lidt ro er egentlig ganske velkommen i dag.

Billede5

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

One thought on “Glimt fra en kold, men smuk weekend”

Der er lukket for kommentarer.