Endelig noget at bruge mikroovnen til

Det er ikke meget, jeg har brugt den mikroovn. Af og til har jeg tøet noget op – eller varmet en rest, der ikke skulle laves om til noget andet. I det store hele står den bare der og fylder. Men nu har jeg fundet på noget.

For pludselig er det den tid igen. Chilifrøene skal sås, hvis man skal nå at få hjemmeavlede chilier i år. Og det skal man, skulle jeg hilse og sige. Som sædvanligt er jeg lidt dårligt forberedt på, at det allerede er tid til det. Det var jo nytårsaften i forgårs, ikke?

Billede1

Posen med så- og priklejord stod i drivhuset og var en stor frossen klump. Det tog en dags tid for den at tø op inde i baggangen. Og da det ikke var nyindkøbt jord, vidste jeg ikke, hvor ren den var – så den blev steriliseret i – tadaa – mikrobølgeovnen. En skål jord ind på drejepladen – 5 minutter på højeste effekt – og så tid til at køle af igen.

Hvis der har været skadelige ting i jorden, er de døde nu.

I år vil jeg prøve et par chilier, jeg ikke har prøvet før. Jeg har købt Jalapenos og Hungarian Wax. Ja, de sidste har jeg nu ikke købt. Det er frø, jeg har taget fra min svigerindes chilier, og hvis de er blevet krydsbestøvet, kan der hænde at komme nogle spændende overraskelser.

Men de første mange måneder sker der ikke noget. Først i slutningen af sommeren går chiliorgiet løs – det er værd at vente på.

Billede2

God weekend.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Endelig noget at bruge mikroovnen til”

 1. AIHHH ! 😀
  Det var da en glimrende anvendelse af mikroen !
  Har en der står hengemt, fordi den kun blev brugt en smule det første år og siden slet ikke.
  Men jeg har alligevel ikke kunnet nænne at smide den ud.
  Glæder mig da allerede til duften af varm jord. TAK 🙂

  Like

  1. 🙂 Ja, al det ekstra udstyr til køkkener, som man egentlig slet ikke har brug for. Godt jeg ikke har så meget af det, for så måtte vi jo til at bygge til – chokoladesmeltere, vaffelmaskiner, drinksblandere – you name it. Men varm jord dufter dejligt.

   Like

 2. Morning i Skivholme.
  Fino at det Mini Atomkraftværk fand sin anvendelse. da jeg var Barn hold vi Ferie på et Mega Gartneri som ejedes af noget Familie laaaaaangt ude,og der steriliserede man så og priklejord i en Kæmpeovn.jeg mindes stadig duften af den varme Jord når vi tog den ud af Ovnen.
  Go Weekend

  Like

Der er lukket for kommentarer.