Pasta med pastinak

I går var jeg med til at gøre min tandlæge rigere. Til gengæld fik han min tandpine til at gå væk – på den hårde måde. Med en rodbehandling. Den slags kræver blød mad i en dag eller to, mens man går rundt med en midlertidig fyldning og ømmer sig over den hårdhændede behandling.

Det blev derfor til pastamad. Med blød og cremet pastasovs med pastinak – blød og cremet helt uden fløde.

Billede4

Til sovsen skal man bruge:
300 g pastinak, skrællet og skåret i tern
1 hakket løg
Lidt rapsolie til at stege i
2 fed hakket hvidløg
2-3 dl grøntsagsbouillon
Revet citronskal
Salt og peber
Revet parmesan

Svits pastinak, løg og hvidløg i rapsolie til løgene bliver klare. Hæld bouillon på og lad det koge, til pastinakken er helt mør. Blend og smag til med citronskal, salt og peber. Hvis der stadig  mangler lidt syrlighed, så giv sovsen et par dråber citronsaft også.

Bland med friskkogt pasta og drys med friskrevet parmesan. Vi brugte tortellini med spinat og ricotta.

Babyblød mad med en lækker pastinaksmag – det er jo ikke smagsløgene, der er handicappede – kun en tand.

Billede6

Udenfor raser stormen. Med alle de store træer omkring os, virker det meget voldsomt. Taget er blæst af foderhækken, men det vil være livsfarligt at begynde at rode med stålplader udenfor nu, så vi må vente, til den lægger sig. Det kan kun gå for langsomt.

God torsdag – og pas på vinden – den er vild.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: