Spicy fjernøstlige nudler til resterne af lørdagsstegen

Det er meget sidst på måneden. Og ikke bare en hvilkensomhelst måned. Januar måned.   Finanserne er trængte, og vi tærer på lagrene. Skuffer og skabe tømmes, det sidste i flasker og glas vrides ud, og der bliver spist en del pasta og hvidkål. Hvilket jo slet ikke er så ringe endda.

Det sidste af stegen fra i lørdags blev spist sammen med krydrede nudler og endnu en portion af den lækre asiatiske kålsalat.

Billede2

Til nudlerne skal man bruge

1 rød snackpeber i tern
1 lille løg i tern
1/2 stor porre i skiver
15 grofthakkede champignon
Lidt vand
2-3 spsk oyster sauce (jeg fik det sidste ud af flasken ved at hælde vand i og ryste)
2-3 spsk soya
1 spsk fintrevet ingefær
1 tsk brun farin med top
1 tsk sambal oelek
Saft fra 1 lime
Lidt rapsolie til at stege i
Ristede peanuts til knas og pynt

Start med at svitse løg og champignoner. Tilsæt krydderierne og lad dem koge med et par minutter. Først til sidst skal porren og peberen i – porren skal kun lige falde sammen, og peberfrugten skal stadig have lidt bid. Smag til med soya og chili – fjernøstens salt og peber.

Bland med friskkogte nudler (eller spaghetti, hvis det er det, skuffen gemmer) og spis sammen med salaten og tynde skiver kød.

Det er mad, der bider igen og giver nye kræfter. Og dem kan man godt få brug for, når man har gået derude i mudderbadet. Er der ikke noget om, at man bliver så smuk af mudder? Jeg synes ikke, det har virket på mine gummistøvler endnu. Hvad? Sagde du bare tæer???

Billede2

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

6 kommentarer til “Spicy fjernøstlige nudler til resterne af lørdagsstegen”

 1. Jo, Karen – man skal vælge sine kampe, eller hvad det nu hedder. På den anden side er jeg glad for, at jeg aldrig har været til cola og andre meget søde drikke. En halv time efter man har fået stillet sin tørst, er det jo ligemeget, om det var med postevand …

  Like

 2. Alle kneb gælder, og her hos mig er hvidkål jo ikke et kneb, men en yndlingsspise. Min søn har fortalt mig, at et halvt stykke chokolade af den slags med en masse snask i har lige så mange kalorier som 5 eller var det 7 kg hvidkål. Han er også kålgal.

  Like

  1. Jeg er også vild med kål – især med spidskålene fra haven om sommeren.
   Man skal spise 30 kilo champignon for at få 1000 kalorier – men helt ærligt er der da mange gange, hvor man hellere vil have en kage, og så kan man spare kalorier ved ikke at spise 30 kilo champignon, ikke?

   Like

   1. Og betænk hvor meget tid du sparer ved at spise et stykke kage i stedet for 3o kg champignon.og hvor meget du skåner dine kæbemuskler,ved at kun spise et stykke
    kage,så udover at kagen smager bedre end champignon og du derved danner endorfiner,så er valget ikke så svært.8)

    Like

Der er lukket for kommentarer.