Søndag og tøvejr

Der findes vejr, man roligt kan sige, man ikke har været heldig med. Det her vejr.

Billede5

Tøtåge – halvmørkt midt på formiddagen. Hundekoldt, selvom temperaturen ligger lige omkring nul – vandkoldt. DMI spår tøvejr i de næste dage – og regn. Vi ved, hvad det betyder. Mudder overalt. Sjap på marken. Bækken oversvømmet. En glidebane for traktoren, når køerne skal fodres. Køer med mudder op til maven. Hund med mudder op til maven. En sur kat, der ikke gider hverken regn eller mudder. En baggang med evigt våde støvler. Og rengøring, rengøring. rengøring.

Det brager, når sneen glider ned fra taget – den er tung og knækker grene af buskene. Og altsammen kun for knap en uges tøvejr, for i næste weekend – når lavtrykket har passeret os – bliver det frost igen.

Havde det været senere på året, hvor tøbrud betyder, at foråret er på vej, ville vi nok have set anderledes på det. Men i slutningen af januar? Der er lang, lang tid, til det bliver forår. Vores land er så lille. Lav- og højtryk opdager nok slet ikke, at de kommer forbi, og at vi står hernede og brokker os? De har travlt med at lave storm i Nordatlanten og ruske i bølgerne, så de har højst et skuldertræk til overs for os – de tilfældige ofre for deres lunefuldhed.

Vi må derfor også bare have et skuldertræk til overs for dem. Så kan de nemlig lære det. Gå ud alligevel. Det skal jo til, og man får det bedre af det – selv i dårligt vejr.

Eller vend ryggen til vinduet

Billede3

og nyd hyggen og blomsterne inde.

Billede4

Bag brød – og spis det. Læs en god bog.  Og check beholdningen af  diverse rengøringsmidler – for der skal vaskes meget gulv i de næste dage, før det igen bliver tør vinter, og gulvmoppen kan få lidt velfortjent hvile – som her i onsdags.

Billede2

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Søndag og tøvejr”

 1. Her ved Sønderborg fik vi ingen sne; heldigvis stopper naboens lange fortov lige ved indkørslen til mit hus, og på den anden side har jeg en grøft, så jeg slipper for offentlige forpligtelser. Jeg skal kun sørge for, at min gårdsplads og indkørsel er farbar for mig selv – og det behøver ikke at ske kl. 07.00 om morgenen, hvilket passer mig ganske udmærket!
  Karen, du er ligeså dygtig til at fotografere, som du er til at lave mad og bage!

  Like

  1. Det var sødt sagt, Elsebeth. Der er jo altid meget at lære endnu, og jeg øver mig meget med kameraet – det har så mange funktioner, at det er helt som at lære at spille på et nyt instrument.

   Like

 2. en god ting det der med ingen fortov.jeg har 4oo mtr jeg skal have ryddet.beboerne heri andelsboligforeningen kan ikke fatte at der skal være ryddet mellem kl o7.oo og 22.oo,så jeg fik anskaffet en texas handy sweep .og blev selvbestaltet vicevært/teknisk service assistent.desværre en nødvendighed

  Like

 3. Go`Morgen i Skivholme.Her har det sneet så jeg måtte ud med den roterende fejekost 22.3o i går aftes og igen her til morgen.men tøvejret ha nu også holdt sit indtogt her på sydsjælland.o.7 grader siger termometret
  Hav en skøn søndag trods livet genvordigheder 8)

  Like

Der er lukket for kommentarer.